Hlavní obsah

Policie chce stíhat slepého senátora Pešáka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Policie žádá horní komoru o vydání senátora ODS Milana Pešáka. Chce ho stíhat za podíl na údajně nevýhodném prodeji majetku v Praze 11, kde byl dříve zastupitelem, uvedla ve středu Česká televize (ČT). Jde podle ní o prodej pozemků v roce 2010.

Článek

Detektivové z Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) už v této věci obvinili 40 lidí. Pešák ČT řekl, že se cítí nevinný a na hlasování si už nepamatuje.

Podle policie se společně s dalšími 39 zastupiteli v roce 2010 podílel na nevýhodném prodeji například pozemků v pražských Roztylech a parcel v okolí ulice Stříbrzkého. "Cítím se šikanován za svá politická rozhodnutí," řekl televizi senátor.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

"Vyšetřování je vedeno pro podezření ze zneužití pravomoci úřední osoby a porušení povinnosti při správě cizího majetku, kdy škoda byla předběžně vyčíslena na zhruba 20 milionů korun," řekl veřejnoprávní televizi mluvčí ÚOOZ Pavel Hanták.

Pešák byl do Senátu zvolen právě za Prahu 11, a to v roce 2010, takže mandát mu vyprší za dva roky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám