Hlavní obsah

Policie chce postavit učitelky kvůli popálené dívce před soud

PRAHA

Policie ukončila vyšetřování dubnového případu těžce popálené šestileté dívky z mateřské školy v Praze 8 s návrhem obžalovat dvě učitelky a také ředitelku.

Článek

Státní zástupkyně Hana Vrbová zatím musí s dalšími kroky počkat, protože městské státní zastupitelství stále ještě nerozhodlo o stížnostech obviněných žen proti jejich trestnímu stíhání. "Návrh na obžalobu z nedbalostního ublížení na zdraví mám na stole, ale v současnosti nemohu v případu dále pokračovat. Musím počkat, až rozhodne městské státní zastupitelství o stížnostech všech tří obviněných," uvedla Vrbová.

Podle mluvčí záchranné služby Simony Cigánkové utrpělo dítě v dubnu popáleniny druhého až třetího stupně na třiceti procentech těla. Skončilo ve vinohradské nemocnici.

Rodiče učitelkám věří

"Zasažena byla záda, hýždě, břicho a obličej. Je to středně těžké zranění, především u obličeje by se to mohlo zhojit bez následků," řekla tehdy Novinkám Cigánková.

Učitelky si podle svědků se svými svěřenci hrály na upalování čarodějnic a otevřený oheň se tak dostal i do rukou nejmenších dětí. Kvůli tomu pak vzplály šaty jedné holčičky. Dívka byla zhruba před měsícem propuštěna do domácího léčení. 

Proti trestnímu stíhání tří žen se postavila řada rodičů dětí, které učitelky v mateřské škole vedly. Svou podporu obviněným vyjádřilo několik z nich podepsaným dopisem, v němž popisují profesionální přístup pedagogického sboru ve školce a tvrdí, že událost se stala nešťastnou náhodou následně zkreslenou tiskem. 

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám