Hlavní obsah

Policie chce poslat čtyři příbramské úředníky před soud

PRAHA

Čtyři úředníci příbramské radnice měli podle police způsobit městu škodu přesahující 47 miliónů korun. Dopustili se porušování povinnosti při správě cizího majetku, řekla v úterý policejního prezidia Lucie Uhlířová. Policie nyní navrhuje úředníky obžalovat a poslat k soudu. Stíháni jsou už od dubna.

Foto: VKC Kolín

Kolín v 1. lize

Článek

Podstata obvinění tří vedoucích odborů a jednoho referenta investiční sekce spočívá v tom, že se údajně vědomě vyhýbali plnění svých uložených povinností při hospodaření s penězi města, uvedla mluvčí. Za to jim hrozí od dvou do osmi let vězení.

Úřadníci podle policie nekontrolovali při rekonstrukci kulturního domu plnění smluv, správnost faktur ani dodávky služeb a materiálu a nezajistili ani převzetí dokončených prací. Stavební firma tak údajně předkládala k proplacení faktury na záměrně přeceňované dodávky, které jí radnice hradila.

Mezi obviněné patří podle dřívějších informací tajemnice a bývalá vedoucí odboru správy budov Jarmila Nováková, vedoucí odboru investic Jan Hauptman a jeho předchůdce Jaroslav Smíšek. Dalším obviněným je řadový referent odboru investic, který už na úřadu nepracuje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám