Hlavní obsah

Policie chce poslat čtyři příbramské úředníky před soud

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Čtyři úředníci příbramské radnice měli podle police způsobit městu škodu přesahující 47 miliónů korun. Dopustili se porušování povinnosti při správě cizího majetku, řekla v úterý policejního prezidia Lucie Uhlířová. Policie nyní navrhuje úředníky obžalovat a poslat k soudu. Stíháni jsou už od dubna.

Foto: VKC Kolín

Kolín v 1. lize

Článek

Podstata obvinění tří vedoucích odborů a jednoho referenta investiční sekce spočívá v tom, že se údajně vědomě vyhýbali plnění svých uložených povinností při hospodaření s penězi města, uvedla mluvčí. Za to jim hrozí od dvou do osmi let vězení.

Úřadníci podle policie nekontrolovali při rekonstrukci kulturního domu plnění smluv, správnost faktur ani dodávky služeb a materiálu a nezajistili ani převzetí dokončených prací. Stavební firma tak údajně předkládala k proplacení faktury na záměrně přeceňované dodávky, které jí radnice hradila.

Mezi obviněné patří podle dřívějších informací tajemnice a bývalá vedoucí odboru správy budov Jarmila Nováková, vedoucí odboru investic Jan Hauptman a jeho předchůdce Jaroslav Smíšek. Dalším obviněným je řadový referent odboru investic, který už na úřadu nepracuje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám