Hlavní obsah

Policejní vůz v Brně vyrazil výlohu a zastavil se mezi regály

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno
Aktualizováno

Policejní vůz v neděli ráno havaroval na čerpací stanici v Brně. Služební auto doslova zaparkovalo mezi regály, jeho řidič pravděpodobně po noční směně usnul za volantem. Dva policisté se lehce zranili.

Policejní vůz havaroval v Brně, na pumpě vyrazil výlohuVideo: Prima FTV

 
Článek

Na případ upozornila televize Prima FTV, které se podařilo získat amatérské záběry, jež místo nehody ukazují chvíli po havárii. Policejní auto projelo mezi stojany, rozbilo výlohu a „zaparkovalo“ mezi regály.

"Policisté nejeli k žádnému zákroku, ale vraceli se na služebnu po noční směně. Řidič pravděpodobně na okamžik usnul za volantem a havaroval," řekl Novinkám mluvčí policie Pavel Šváb a dodal, že oba policisté byli s lehkým zraněním převezeni do nemocnice.

Podle policie jela hlídka pomaleji, než dovoluje rychlost v úseku, která je stanovena na 80 km/h. Přesný odhad rychlosti ale určí až soudní znalec.

Policisté, kteří přijeli nehodu vyšetřovat, se snažili podle svědků zakrýt celou havárii svými vozidly a plachtou. Podle nájemce pumpy byl také smazán záznam z nehody.

„Žádný kamerový záznam policisté nesmazali. Pokud to bude po vyšetřování možné, dojde k jeho zveřejnění,“ reagoval mluvčí policie.

Nehodou se zabývá dopravní služba, Generální inspekce bezpečnostních sborů by se kolizí zabývala v případě, že by byl spáchán trestný čin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám