Hlavní obsah

Policejní razie na pardubickém magistrátu kvůli veřejným zakázkám

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pardubice
Aktualizováno

Policisté ve čtvrtek odpoledne provedli razii na odboru dopravy pardubického magistrátu. Pardubičtí kriminalisté zabavili počítače a dokumenty, jež v následujících dnech podrobí analýze. Důvodem zásahu je podle státního zastupitelství mimo jiné podezření z přečinu zjednání výhody při zadání veřejné zakázky.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Pardubická radnice

Článek

Podle informací Práva nebyl do pátečního poledne v souvislosti s tímto případem nikdo obviněn. „Právo na poskytovaní veškerých informací si vyhradilo Okresní státní zastupitelství v Pardubicích. Mohu jen potvrdit, že jsme tam prováděli úkony v trestním řízení,“ konstatovala policejní mluvčí Markéta Janovská.

Podle Okresního státního zastupitelství v Pardubicích policie vede v případu trestní řízení, jež je nyní ve stadiu prověřování. „Trestní řízení je vedeno pro podezření z přečinu zjednání výhody při zadání veřejné zakázky, při veřejné soutěži a veřejné dražbě a přečinu zneužití pravomoci úřední osoby,“ konstatoval pardubický státní zástupce Aleš Veselý.

Soud opět otevřel dvojnásobnou vraždu seniorů. Motivem měl být dům v Praze

Krimi

Podnět k policejnímu vyšetřování dalo vedení pardubického magistrátu na základě znepokojivých indicií o zakázkách zadávaných odborem dopravy. „Magistrát podal trestní oznámení, jelikož předchozí kontrola ukázala nesrovnalosti při zadávání zakázek, u nichž není nutné pro jejich velikost vypisovat výběrové řízení,“ potvrdil mluvčí pardubického magistrátu Radim Jelínek. „Věc je teprve na začátku,“ podotkl Jelínek, podle něhož je příliš brzy na jakékoliv závěry a spekulace.

Ženě hrozí za odložení holčičky do kontejneru v Pardubicích výjimečný trest

Krimi

Policisty prověřovaný odbor dopravy léta vede Vladimír Bakajsa, jenž je od loňského listopadu na neschopence. „Souvislost s případem to nemá. Pan Bakajsa je po náročném medicínském zákroku,“ upřesnil Jelínek.

Razie policistů na odboru dopravy, jenž představuje směrem k veřejnosti důležitou složku, práci úředníků podle mluvčího Jelínka nijak neovlivní. Úřad spravuje agendu řidičských průkazů, evidenci motorových vodidel a řadu dalších pro společnost nezbytných činností. „Běžná agenda úřadu probíhá a bude nadále probíhat bez omezení ve stejném rozsahu. Záležitost spojená s policejním prověřováním na to nebude mít žádný vliv,“ ujistil Jelínek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám