Hlavní obsah

Policejní lupiče udal agent od kriminálky

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

Plán loupeže měli připravený dokonale. Byli si téměř jisti, že nemůže selhat, a už pomalu mysleli na to, jak si užijí velké peníze. Místo s pytlem napěchovaným bankovkami ale skončili s pouty na rukou.

Článek

Dva policisté z dálničního oddělení v Ostrově na Tachovsku ve věku 26 a 27 let, které minulou neděli zatkla zásahová jednotka nedaleko benzínky, již se chystali vyloupit, vsadili na špatného parťáka. Do holportu se totiž dali s mužem, který si pohybuje v podsvětí jako agent kriminálky.

Hlavně jeho zásluhou oba strážci zákona sedí nyní ve vazební cele věznice. Už bezprostředně poté, co ho dálniční policisté kontaktovali a seznámili se svým zločineckým úmyslem, o tom věděli detektivové z inspekce ministra vnitra. Pak už mapovali každý jejich přípravný krok.

Tetovaný drsňák

Právu se podařilo agenta vypátrat. Od pohledu drsňák s tetovanými mohutnými pažemi však mluvit o podrobnostech striktně odmítl. "Nerad bych tím narušil probíhající vyšetřování," říká. Jeho totožnost je Právu známa, ale s ohledem na jeho bezpečnost nebudeme uvádět údaje, které by mohly vést k identifikaci.

Že si policisté vybrali za komplice k loupeži právě jeho, má docela jednoduché vysvětlení. Podle informací Práva se znali od vidění. Muže provází pověst bijce, který má pro strach uděláno, dobře se pere a mistrovsky ovládá zbraň. Zeptali se ho, jestli si nechce vydělat peníze. O tom, že je na druhé straně barikády, neměli ani potuchy.

"To nebudu potvrzovat ani vyvracet," říká ne příliš ochotně plzeňský vazoun. V jednu chvíli se i on dostal do bezprostředního ohrožení života, když se zatýkání na parkovišti před benzínkou vymklo kontrole. Policejní lupič totiž místo toho, aby uposlechl výzvy a vzdal se, prorazil zátaras a s agentem, který měl na sobě mikrofony a neprůstřelnou vestu, ujížděl silným vozem téměř dvěstěpádesátikilometrovou rychlostí směrem na Rozvadov.

Muž se zdráhá odpovědět i na otázku, jaké pocity měl během zběsilé jízdy. Souhlasně jen pokýval hlavou, když se ho zpravodaj Práva zeptal, zda měl strach. Podle jiného zdroje byl policejní lupič v šoku z toho, kde se na benzínce vzalo ve dvě v noci tolik jeho kolegů. Při snaze co nejrychleji z místa ujet několikrát ztratil nad autem kontrolu. Chtěl někde sjet z dálnice a ztratit se v lese i s autem. Ujíždějícího policistu nakonec dostihla zásahová jednotka, právě když zpomalil na jednom ze sjezdů. Tam do něho také policisté lehce zezadu narazili, čímž jeho vůz roztočili a dostali mimo vozovku.

Agent nechtěl komentovat informace Práva o detailech scénáře, podle kterého mělo přepadení proběhnout. Právě on s jeho sestavením policejním gangsterům pomáhal. Právo zjistilo, že muž z civilu měl na čerpadláře mířit zbraní a mluvit, aby nepoznal po hlase policistu, který z nedaleké služebny jezdil k benzínce na kafe. Oba přitom byli vybaveni pistolemi a kuklami.

Druhý z policistů hlídkoval služebním vozem poblíž benzínky a měl dávat pozor, kdyby ke stojanům zamířilo z dálnice nějaké vozidlo. Jeho úkolem prý bylo také v případě, že by se obsluze podařilo spustit poplach, jakoby lupiče pronásledovat. Oba policisté měli dobré informace o tom, že v trezoru a v pokladně je právě v tu dobu velký balík peněz. "Já prostě komentovat nic nebudu," nechtěl se už zjevně nervózní muž k případu jakkoli vyjadřovat a veškerou snahu o další diskusi rázně ukončil.

Reklama

Související témata:

Související články

Policisté si při loupeži rozdělili úkoly

Policisté z dálničního oddělení v Ostrově na Tachovsku, kteří se o víkendu chystali vyloupit čerpací stanici, měli své úkoly dobře rozdělené. Policisté...

Výběr článků

Načítám