Hlavní obsah

Pohřešovanou ženu z Havlíčkova Brodu někdo zabil, policie žádá o pomoc

Právo, pch

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Havlíčkův Brod

Žena z Havlíčkova Brodu, po níž policie minulý týden čtyři dny pátrala a našla ji mrtvou v rybníku, zemřela cizím zaviněním. Informovala o tom v pondělí policejní mluvčí Dana Čírtková a požádala svědky o pomoc.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Nález těla utonulé ženy na hladině rybníka mezi obcemi Kámen a Habry na Havlíčkobrodsku ve čtvrtek 1. srpna večer pravděpodobně ukončil pátrání po 48leté ženě z Havlíčkova Brodu, vyhlášené policií v neděli 28. července.

„Jak jsme již informovali, v rybníce nalezená utonulá žena je s největší pravděpodobností pohřešovaná žena z Havlíčkova Brodu. Totožnost musí definitivně potvrdit až výsledek genetického srovnání odebraných vzorků. Z předběžných výsledků nařízené pitvy vyplývá, že na její smrti nese vinu cizí osoba,“ uvedla policejní mluvčí.

Kriminalisté žádají veřejnost o spolupráci při zmapování pohybu této ženy, a to od sobotní půlnoci 27. července do 15 hodin následující neděle.

Záznamy z kamer

„Kriminalisté se obracejí především na řidiče, kteří jezdí na trase mezi Havlíčkovým Brodem a městem Habry, a to nejen po hlavní silnici první třídy, ale také po silnicích nižších tříd vedoucích k rybníku u silnice mezi obcemi Kámen a Habry a mají ve svých vozidlech palubní kamery. Stejně tak bychom uvítali záběry z palubních kamer vozidel, která projížděla po ulici Zahradnického v Havlíčkově Brodě,“ popsala Dana Čírtková.

Policie stojí i o případná svědectví těch, kteří mohli zaregistrovat podezřelé vozidlo, které v inkriminované době odbočilo z hlavní silnice I/38 k rybníku anebo vyjelo opačným směrem. Linka 158 uvítá stejně tak i výpovědi lidí, kteří by si v daném rozmezí všimli pohybu vozidla nebo osob přímo na hrázi rybníka.

Žena střední postavy, s černými vlnitými vlasy a hnědýma očima měla podle původních zpráv o pohřešování odejít v neděli 28. července po deváté hodině na vycházku se psem z místa bydliště na ulici Zahradnického v Havlíčkově Brodě. Na sobě měla podle popisu fialovo-černo-bílé šaty ke kolenům a džínovou bundu, na nohou botasky. Psík bílé barvy rasy bišonek slyšel na jméno Justýna.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám