Hlavní obsah

Pohřešovaná školačka se po pěti dnech přihlásila

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

DĚČÍN

Třináctiletá školačka Zdenka Schneiderová z Děčínska se v pátek, po pěti dnech na útěku, sama přihlásila. O pomoc požádala lidi z Arnoltic, kteří zavolali její rodiče z nedaleké Růžové a policisty. Tvrdila jim, že se celou dobu ukrývala v chatě nedaleko vesnice. Jak se ale ukázalo, nebyla to pravda.

Foto: Kamila Biddle

Klára Marečková, HR manažer O2 Czech Republic, Vítězslav Bican, výkonný ředitel Channel Crossings a Eva Hejlová, prezidentka PMF.

Článek

Dívka se podle děčínského policejního ředitele Františka Pelanta našla v 9:15. Podle všeho je v pořádku. "Ještě jsme s ní nehovořili, takže nevíme, kde těch pět dní trávila. Některé věci se nám ale nezdají. Důležité však je, že je živá a zdravá," uvedl pro Novinky krátce poté ředitel Pelant.

Školačka poté kriminalistům tvrdila, že se od pondělí schovávala v chatě v Arnolticích. Když ji přivezli na místo, neuměla policistům vysvětlit, jak se do chatky dostala. Teprve poté přiznala, že se ukrývala v seníku u domku, kde bydlí její kamarádka. Rodiče této dívky prý o Zdeňce nevěděli. Jídlem ji zásobovaly místní děti.

Motiv dívčina útěku Pelant nechtěl komentovat s tím, že to je věc jejích rodičů.

Policisté hledali i v noci

Po dívce od pondělí pátraly desítky policistů. Dnes v noci bezúspěšně prohledaly nádraží v Děčíně.

Jedinou objevenou stopou přitom byl Zdenčin školní batoh, který policisté našli odhozený u hřiště v Arnolticích. Právě tam byla v pondělí odpoledne naposledy viděna. Při návštěvě se kamarádce svěřila, že se domů do Růžové z obav před trestem nevrátí. Dívka totiž ve škole dostala třídní důtku kvůli kouření.

Reklama

Související témata:

Související články

Dvanáctiletou školačku hledají na Děčínsku

Policejní vrtulník a desítky policistů pátrají po dvanáctileté dívce z Růžové na Děčínsku, která se v pondělí nevrátila od kamarádky z nedaleké obce Arnoltice....

Pátrání po třináctileté dívce pokračuje

Už třetí den policisté pátrají na Děčínsku po Zdence Schneiderové z Růžové, která v pondělí měla třinácté narozeniny. Ten samý den se nevrátila...

Výběr článků

Načítám