Hlavní obsah

Pohřeb zavražděného Kočky bude v Břevnovském klášteře a ve velkém

Právo, Jakub Troníček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Václav Kočka mladší, kterého minulý týden zastřelil po křtu knihy šéfa ČSSD Jiřího Paroubka podnikatel Bohumír Ďuričko, bude pohřben příští středu v Břevnovském klášteře v Praze 6. Informace Práva potvrdil zdroj blízký rodině Kočkových.

Článek

Termín Kočkova pohřbu přitom hraje sociálním demokratům do karet. Hovořilo se totiž o tom, že jeho případné konání ještě před víkendovými senátními a krajskými volbami by mohlo ČSSD u voličů kvůli Paroubkovým vazbám na rodinu Kočků poškodit.

Poslední rozloučení má přitom být velkolepé, očekávají se stovky hostů. Rodina Kočkových se k plánovanému pohřbu nechce oficiálně vyjadřovat, bratr zavražděného Jan Kočka pouze přes prostředníka vzkázal, že obřad bude sice veřejně přístupný, ale nebudou na něj vpuštěni zástupci médií.

Zároveň dodal, že místo ještě úplně definitivně potvrzené není, rodina, která má na šestý pražský obvod silné vazby, prý z kapacitních důvodů zvažuje ještě jiné varianty.

Podle informací Práva je už nicméně znám i přesný čas pohřbu, obřad má podle zdrojů blízkých rodině začít příští středu přesně v poledne, a to právě v kostele sv. Markéty v areálu břevnovského kláštera.

Vpravo Václav Kočka starší, uprostřed advokát Josef Lžičař, vlevo syn zavražděného Václava Kočky ml.foto: Právo/Michaela Říhová

Zda se pohřbu účastní i šéf ČSSD jiří Paroubek, zatím není jisté. Bezprostředně po čtvrtečním incidentu v luxusní restauraci Monarch na tiskové konferenci vyjádřil pozůstalým v čele s Václavem Kočkou starším upřímnou soustrast s tím, že jde o obrovskou rodinnou tragédii.

O vraždě Václava Kočky ml. čtěte také

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám