Hlavní obsah

Pohotový policista v civilu dopadl lupiče za 10 minut

Novinky, Petra Konečná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Neznámý ozbrojený pachatel v pondělních ranních hodinách přepadl banku na Sofijském náměstí v Praze 4. Vozidlo, ve kterém se však po činu snažil utéci, sledoval náhodný svědek. Tím byl paradoxně policista v civilu. Muž byl dopaden zhruba po 1O minutách. Čelí obvinění z trestného činu loupeže. V případě usvědčení mu hrozí 10leté vězení

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Pachatel ozbrojený krátkou střelnou zbraní se pokusil utéci v osobním automobilu. V době odchodu však kolem banky projížděl náhodný svědek, který si všiml muže s černou kuklou na hlavě vycházejícího z banky. 

Svědek, jímž byl paradoxně policista v civilu, v danou chvíli nezpanikařil a zvolil nejracionálnější řešení. Z povzdálí lupiče sledoval a během cesty zavolal policejní jednotky.

Právě díky pozornému kolemjedoucímu, jeho reakce a popisu policisté po 10 minutách pachatele dopadli na ulici Chýnovská. Byl jím 35letý česky hovořící muž. Proč banku vyloupil, zatím není zřejmé.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám