Hlavní obsah

Pohodový, zamilovaný kluk, říká okolí o obviněném z vraždy 18leté dívky

Právo, Patrik Biskup
Plzeň

Hořící svíčky, květiny, fotografie a vzkazy. Tak to ve středu vypadalo při vstupu do plzeňské obchodní akademie. Učitelé a žáci si tady připomínají památku 18leté studentky, která byla v pondělí brutálně zavražděna ve Zdemyslicích na Plzeňsku. Z hrůzného činu kriminalisté obvinili stejně starého mladíka, který byl až do letošního dubna jejím spolužákem ze třídy.

BEZ KOMENTÁŘE: Spolužáci vzpomínají na zavražděnou dívku z PlzeňskaVideo: Patrik Biskup, Právo

 
Článek

Motivem činu měla být podle policejní mluvčí Markéty Fialové neopětovaná láska.

Kvůli tomu se také mladík na sklonku loňského roku pokusil o sebevraždu a skončil na několik týdnů v psychiatrické léčebně. Na jaře pak přestoupil na jinou školu.

„Měla jsem je oba od prvního ročníku. Velmi dobře se učili. Byli ale natolik introvertní, že se nijak neprojevovali. Takže ani nevíme, jaký měli mezi sebou vztah,“ uvedla třídní učitelka Dana Šašková.

Žádné rošťárny ani pubertální klukoviny.
sousedka

Přiznala, že celá škola je z události v naprostém šoku. „Tohle nikdo nečekal. Bohužel do hlavy nikomu nevidíte. Byl to nejhorší den mé učitelské kariéry,“ uvedla. Podle ní hoch přestal chodit do školy loni na podzim.

Uctivý a slušný kluk

„Před Vánoci za mnou byla jeho matka, že syn má určité citové problémy ve vztahu ke spolužačce, které velmi těžce nese. Navrhl jsem jí nějaké řešení, nakonec přestoupil na jinou školu,“ dodal ředitel školy Miloslav Skuhravý.

BEZ KOMENTÁŘE: Policie zadržela podezřelého mladíkaVideo: Patrik Biskup, Novinky

Zpráva o tom, koho policie z vraždy obvinila, otřásla i lidmi v obci, kde podezřelý mladík žije. „Tohle nemůže být pravda. Ten kluk byl pohodový a naprosto bezproblémový, za celou dobu školní docházky neměl jediný kázeňský prohřešek. Je to typ člověka, že když do něho někdo kopne, tak se mu ještě omluví. Je to pro mě totálně nepochopitelné. Osobně znám jeho rodiče i prarodiče, jsou to mimořádně slušní lidé,“ reagoval ředitel základní školy.

Stejně o mladíkovi hovořili i sousedé. „Uctivý a velmi slušný stejně jako celá rodina. Žádné rošťárny ani pubertální klukoviny,“ uvedla žena z vedlejšího bytu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám