Hlavní obsah

Podvodník se vydával za úředníka. Okradl stoletou ženu

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Další případ lidského hyenismu, jehož obětí se stála téměř stoletá žena, prověřuje policie v Ostravě. Muž, který se vydával za pracovníka úřadu, ženu připravil o několik tisíc korun, kriminalisté po něm teď pátrají.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Neznámý pachatel zazvonil minulý týden v Moravské Ostravě u dveří téměř stoleté paní. Pod legendou pracovníka úřadu, který potřebuje zkontrolovat dokumenty k bytu, se dostal dovnitř. Ve chvíli, kdy poškozená odešla pro další vyžádané dokumenty, odcizil neznámý muž několik tisíc korun,“ uvedla mluvčí policie Soňa Štětínská.

Podle popisu šlo o blonďáka s prošedivělými vlasy, který měl oblečenu světlou košili a působil slušným dojmem. Poznatky k přibližnému věku policie nemá.

„V této souvislosti je potřeba opětovně apelovat, ať občané nepouští do bytu žádné cizí osoby, byť působí naprosto spolehlivě a věrohodně. Úřady tímto způsobem určitě nepostupují. A případné kontroly například plynových spotřebičů oznamují firmy s dostatečným časovým předstihem,“ dodala mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám