Hlavní obsah

Podvodník obral šest žen o 600 tisíc, sliboval reklamní služby i společný život

Právo, Aleš Honus
Ostrava

Bezmála 600 tisíc korun podle policie lstivě vylákal od šesti žen obviněný Michal Gálik. S oběťmi se seznamoval přes internet a sliboval jim reklamní služby, jedné z nich i společný život. Ostravská policie ho nyní poslala do vazby a hledá jeho další oběti.

Foto: Policie ČR

Policie hledá další poškozené

Článek

„Záminky k půjčkám byly opravdu pestré. Podezřelý měl poškozeným ženám slibovat zajištění různých služeb, například zhotovení webových stránek či reklamního materiálu. Některé ženy měly muži půjčovat peníze například k úhradě pracovních jednání v Praze, poplatky cestovních výdajů z Ostravy do Prahy, koupi oděvů a potravin nebo měly být zapůjčené peníze určeny k úhradě úvěru k nákupu vozu,“ uvedla mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková.

Vystupování obviněného před ženami bylo velmi důvěryhodné. Jedna z žen si dokonce zrušila stavební spoření, aby mu mohla půjčit peníze. „Policejní komisař dosud v prověřovaném období zhruba dvou let nalezl celkem šest obětí. Nejmladší poškozené je 25 let, nejstarší 34 let a bydlí v různých místech na Ostravsku, Karvinsku, Přerovsku a v Praze,“ dodala mluvčí.

Poškozených je více

Policie se domnívá, že poškozených je více. „Ženám, jež se staly obětí a dosud nekomunikovaly s policisty, lze doporučit, aby překonaly stud a ostych, neboť jak kriminalista, vedoucí vyšetřování, tak dozorující státní zástupce jsou skutečnými profesionály a díky jejich precizní práci se do současnosti podařilo zadokumentovat nemalou škodu, ale postupně také zjistit, že muž měl podvést hned několik žen,“ dodala mluvčí.

Ženy, které se staly obětí podvodníka, mohou kontaktovat přímo vyšetřovatele na telefonu 974 726 509 nebo se obrátit na bezplatnou policejní linku 158. „Žádáme, aby se přihlásily i ženy, které muži peníze půjčily a později po různých i četných urgencích se domohly jejich vrácení. Zajímají nás i půjčky menšího rozsahu,“ dodala Holčáková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám