Hlavní obsah

Podvodnický gang okradl stát o 75 miliónů

Novinky, Pavel Blažek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Policie ve čtvrtek ráno pozatýkala organizovanou skupinu 21 Čechů a Arménů, které podezírá z toho, že ošidili stát na daních o asi 75 miliónů korun. Dalších 19 miliónů se pokusili na daních vylákat, řekl v pátek ČTK ředitel odboru nejzávažnější hospodářské kriminality pražského vrchního státního zastupitelství Jaroslav Dolejší.

Foto: archiv zámku Dobříš

Zrcadlový sál dobříšského zámku

Článek

"Jednalo se o daňové úniky související s dovozem a vývozem zboží," doplnila mluvčí policejního prezidia Blanka Kosinová. Zatýkání podezřelých se podle ní odehrávalo na území celé republiky s výjimkou jižních a západních Čech.

Akce se zúčastnilo 160 policistů

Proti všem zadrženým bylo zahájeno trestní stíhání pro podezření ze spáchání trestného činu zkrácení daně, poplatku a podobné povinné platby dle ustanovení paragrafu. V případě, že by je soud uznal vinnými, hrozí jim trest odnětí svobody od 5 do 12 let.

"Akce se účastnilo celkem 160 policistů Útvaru odhalování korupce a finanční kriminality služby kriminální policie a vyšetřování, Útvar rychlého nasazení a státní zástupci odboru závažné hospodářské a finanční kriminality Vrchního státního zastupitelství v Praze," dodala Kosinová.

Reklama

Výběr článků

Načítám