Hlavní obsah

Podvodníci si pomocí tzv. bílých koní vydělali přes deset miliónů

Novinky, Petra Konečná
Hradec Králové

Policisté tento týden zadrželi a z trestného činu podvodu obvinili 35letého muže z Prahy a 23letého mladíka ze Světlé nad Sázavou. Celkem se měli spáchat 150 podvodů, při kterých využívali tzv. bílé koně. Svým nekalým jednáním způsobili škodu přesahující deset miliónů korun. V případě usvědčení jim hrozí až 12 let ve vězení.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Dvojice můžu nekalým způsobem vylákala přes deset miliónů korun.

Článek

Podvodů se oba obvinění měli dopustit v průběhu loňského roku prostřednictvím 24 nastrčených osob. S jejich pomocí odebírali od jiných lidí elektroniku a následně ji prodávali dále. Rovněž na nekale získané spotřební zboží zřizovali u různých bankovních ústavů úvěry.

„Z dosavadního vyšetřování vyplývá, že obvinění se podvodů dopouštěli na území celé republiky, především však ve východních Čechách a v Praze. Celkem způsobili škodu pohybující se okolo šesti a půl a čtyř miliónů korun,“ uvedla policejní mluvčí Lenka Burýšková.

Policisté po mužích pátrali zhruba tři měsíce. S pomocí zásahové jednotky je v pondělí zadrželi a následně i obvinili. U jednoho ze zadržených policie zajistila pistole. Případná trestní odpovědnost 24 osob je zatím nejistá a bude předmětem samotného šetření.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám