Hlavní obsah

Podvodníci obírali ženu ze Šumperska celý rok. Poslala celkem 1,2 milionu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šumperk

Na důvěřivost doplatila osmatřicetiletá žena ze Šumperska poté, co se loni v lednu na sociální síti seznámila s „lékařem“ z Toronta. Ten ji připravil zhruba o 1,2 milionu korun. Podezřelému, bude-li dopaden, hrozí až osm let za mřížemi.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační snímek

Článek

Komunikovali spolu přes chatovací aplikaci. „Posléze ženu její nový kamarád požádal o protislužbu. Měla převzít balík, který měl obsahovat 45 milionů kanadských dolarů a který si měl u ní doma vyzvednout. Jako odměnu za tuto službu jí slíbil pět milionů korun. Přitom ji odkázal na přepravní společnost, se kterou měla žena vše řešit,“ informovala v úterý Právo šumperská policejní mluvčí Marie Šafářová.

Muž přišel o 300 tisíc, ale zkusil štěstí v kryptoměnách znovu. Opět ho podvedli

Bezpečnost

S domnělou přepravní společností žena komunikovala celý rok. S vidinou pohádkové odměny během této doby postupně na různých poplatcích za balík zaplatila přibližně 1,2 milionu korun. Aby na ně měla, vyřídila si i několik úvěrů. „Na policii se obrátila až nyní. Žádná zásilka jí dosud doručena nebyla a podvodník nebo podvodníci požadovali další platby,“ konstatovala mluvčí.

Údajný důstojník z Jemenu připravil ženu ze Svitavska o půl milionu

Krimi

Lidé by podle ní měli být velmi obezřetní při navazování kontaktů s neznámými osobami na sociálních sítích a jinde na internetu. „Nikomu nevěřte, pokud vám nabízejí bezdůvodně peníze, výhru v loterii či nebývale levné zboží. Neposílejte peníze někomu, koho znáte pouze z virtuálního prostředí a nemůžete si ověřit jeho identitu. Podvodníci vystupují pod falešnými profily a jejich cílem je vylákat od vás nezanedbatelné finanční prostředky,“ varují policisté.

Reklama

Výběr článků

Načítám