Hlavní obsah

Podomní prodejce měl při předváděčce znásilnit tříletou dívenku

Právo, Petr Kozelka
Brno

Svou malou dceru bez dozoru už zřejmě nikdy nenechají mladí manželé z Blanenska. Loni v říjnu ji totiž doma nechali jen pár minut o samotě s podomním prodejcem vysavačů, který byl u nich předvádět svůj produkt. Po jeho odchodu zjistili, že teprve tříletá dcerka byla zřejmě znásilněna. Podle žalobkyně dívenku znásilnil třiatřicetiletý Michal Lukš, který se ze svého činu zpovídal v úterý před brněnským Krajským soudem.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Michal Lukš u soudu svou vinu rezolutně popíral

Článek

K události mělo dojít v rodinném domku na Blanensku, kam zavítal Lukš se svým vysavačem. „Využil chvilkové nepřítomnosti rodičů v místnosti, kde si hrála tříletá dívka, a zasunul jí do pochvy předmět,“ prohlásila státní zástupkyně Zuzana Zámoravcová.

Děvčátko mělo při útoku utrpět oděrky na genitálu, díky kterým rodiče na vše přišli.

„Druhý den ráno jsem dcerku převlékal a všiml jsem si, že je na pyžamu krev a ona také říkala, že ji to bolí. Byla vystrašená a řekla mi, že ji to udělal ten pán s vysavačem,“ prohlásil u soudu otec.

„Bebí mi udělal červeným předmětem pán v černém oblečení, který mamce a taťkovi ukazoval velký vysavač,“ řekla dívenka policistům a následně z předmětů, které jí měly způsobit zranění, vybrala malou baterku.

„Asi deseticentimetrovou červenou baterku nosil Michal na klíčích,“ potvrdila u soudu Lukšova přítelkyně.

Znalkyně konstatovala pedofilní preference

Podle znalkyně sexuoložky Růženy Hajnové reagoval Lukš při vyšetření pozitivně na podněty zobrazující nahé mladé dívenky ve věku mezi pěti a osmi lety včetně zobrazení pohlavního styku s nimi. Výsledky testů znalkyně určila jako pedofilní preferenci a upozornila, a pokud se Lukš nebude léčit, může být pro své okolí nebezpečný.

„Neudělal jsem to, s dítětem jsem sice byl chvíli o samotě, ale ona jen seděla na sedačce a skládala kostky. Žiju normální partnerský život, děti mě nevzrušují, vyšetření ovlivnilo to, že mě bolela ruka,“ sebejistě u soudu vykládal Lukš, který chvílemi působil dojmem, že se soudu či státní zástupkyni snaží prodat vysavač, neboť velkou část své výpovědi věnoval přednášce o přednostech nabízeného aparátu. Verdikt si muž vyslechne na začátku dubna.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám