Hlavní obsah

Podobu lupiče, který v pražské bance nechal kufr s bombou, zveřejnila policie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pražská policie v pátek zveřejnila podobu muže, který se ve středu pokusil vyloupit banku na Václavském náměstí. Muž nebyl úspěšný a na místě zanechal kufr s funkční bombou. Policejní mluvčí Hana Jeřábková vyzvala svědky k poskytnutí informací, které souvisejí s pohybem a totožností muže.

Foto: Policie ČR

Lupič s bombou měl možná falešný knír.

Článek

Oznámení o přepadení banky ČSOB dostali policisté ve středu krátce po 13.00. Do peněžního ústavu přišel muž s koženým kufrem, který položil na přepážku u bankovní úřednice. Ženě sdělil, že požaduje vydání větší finanční hotovosti a že v kufru má výbušninu. Úřednice lupiči řekla, že tolik peněz u sebe nemá. Muž pak odešel s nepořízenou, přičemž kufr zanechal na místě. [celá zpráva]

"V době loupeže měl černé delší vlasy, které mu splývaly až na krk, a několikadenní strniště s knírem. Detektivové ovšem nevylučují, že se mohlo jednat o paruku a falešný knír," upozornila mluvčí.

Foto: Policie ČR

Lupič s bombou měl možná falešný knír

Pyrotechnici z policejního prezidia po odchodu lupiče zjistili, že v kufru se skutečně nacházel funkční výbušný systém. Složení bomby nyní zkoumají experti. Podle informací televize Prima a Nova byly v zavazadle necelé čtyři kilogramy trhaviny.

Policie uzavřela část centra Prahy kvůli lupiči, který hrozil bombou v kufruVideo: Novinky

U banky ve středu zasahovalo přes deset policejních vozů, hasiči, pyrotechnici i psovodi. Kvůli prověřování kufříku policisté uzavřeli přilehlou Vodičkovu a Jindřišskou ulici, do které se nedostala auta ani tramvaje. Metro stanicí pouze projíždělo. Při odvozu kufru pak policisté zakázali vstup i do části Václavského náměstí. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám