Hlavní obsah

Lupič po neúspěšném přepadení nechal v bance kufr s funkční bombou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lupič, který se ve středu odpoledne pokusil přepadnout pobočku ČSOB na pražském Václavském náměstí, zanechal v bance kufřík s bombou. Kriminalistům to potvrdila pyrotechnická služba Policejního prezidia, uvedla mluvčí Hana Jeřábková. Po pachateli, který z banky odešel bez požadované hotovosti, policie pátrá.

Foto: Milan Malíček, Právo

Policie kvůli lupiči uzavřela část centra Prahy kolem pobočky ČSOB na Václavském náměstí.

Článek

"Konkrétní složení tohoto nástražného výbušného systému je předmětem dalšího expertizního zkoumání, jehož výsledky se s největší pravděpodobností dozvíme během několika dnů," řekla Jeřábková.

Podle informací televize Prima a Nova byly v kufříku necelé čtyři kilogramy trhaviny.

"Tento údaj nemohu v současné době upřesnit," dodala Jeřábková. Televize uvedly, že zavazadlo bylo převezeno na okraj Prahy, kde byla odpálena jedna z rozbušek. Samotnou trhavinu si pyrotechnici ponechali k dalšímu zkoumání.

Foto: Milan Malíček, Právo

Policie uzavřela část centra Prahy kvůli lupiči v bance ČSOB, který vyhrožoval bombou v kufříku.

Policisté oznámení o přepadení banky dostali krátce po 13:00. "Do jednoho z bankovních domů na Václavském náměstí přišel muž s koženým kufrem. Bankovní úřednici položil kufr na stůl a sdělil jí, že požaduje vydání větší finanční hotovosti a že v kufru má výbušninu," uvedla mluvčí. Úřednice prý lupiči řekla, že tolik peněz u sebe nemá, muž pak odešel. Na stole ale nechal podezřelý kufr.

Na místo přijela více než desítka policejních vozů, hasiči, pyrotechnici a psovodi. Kvůli prověřování kufříku policisté uzavřeli přilehlou Vodičkovu a Jindřišskou ulici, kterou nejezdily auta i tramvaje. Nešlo ani nastoupit do stanice metra Můstek a vlaky touto stanicí na trase A jen projížděly. Při odvozu podezřelého kufříku kolem 14:30 policisté uzavřeli pro pěší i auta část Václavského náměstí k pasáži Rokoko.

"Krátce po 15:00 byl provoz ve všech ulicích a na náměstí obnoven," řekla mluvčí. Pachatele policisté hledají, podle Jeřábkové mimo jiné vyhodnocují kamerové záznamy a prohledávali a zjišťovali stopy v bance.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám