Hlavní obsah

Podmínka pro strážníka za zbití opilce platí, rozhodl Nejvyšší soud

Právo, ČTK, ape

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ústí nad Labem

Dvouletá podmínka pro bývalého strážníka městské policie v Ústí nad Labem za ublížení na zdraví a zneužití pravomoci úřední osoby platí. Nejvyšší soud odmítl dovolání. Uvedl to v úterý mluvčí ústeckého okresního soudu Martin Kredba.

Foto: Aleš Pelikán, Právo

Pavel Jindra u ústeckého soudu

Článek

Strážníkovi Pavlu Jindrovi uložil loni v červnu odvolací Krajský soud v Ústí nad Labem dvouletý podmíněný trest s tříletou zkušební dobou. Změnil tak původní rozsudek okresního soudu, jenž mu uložil dvouletý nepodmíněný trest. Odvolací soud ho označil za nepřiměřeně přísný.

Místo vězení dostal strážník za zbití opilce podmínku

Krimi

Incident se podle soudu stal 20. listopadu 2016 kolem druhé hodiny ráno před barem v ulici Velká Hradební. Poškozený opilý muž si měl splést auto strážníků s vozem taxi a skočil mu do cesty. Později měl zavrávorat a vrazit do otevřených dveří auta strážníků.

Strážníci pak muže spoutali, Jindra, který přijel na místo až po jeho spoutání, ho měl posadit do auta a odvézt na služebnu státní policie. Když seděl vedle něj vzadu ve služebním autě, měl ho udeřit loktem. Podle soudu mu způsobil zlomeniny levé očnice spodní a vnitřní strany, pohmoždění levého oka, zlomeninu nosu a další zranění.

Stal se civilním zaměstnancem

Jindra jakékoliv násilí u soudu odmítl. Převážený muž se podle něj choval agresivně, kopal v autě do sedaček. Sedl si prý vedle a přitiskl se na něj a moc si ho nevšímal. „Jmenovaného jsem v žádném případě vědomě nepraštil. Jestli u něj došlo k nějakému zranění, je mi to líto,“ prohlásil Jindra.

U městské policie mohl Jindra zůstat do pravomocného soudního rozhodnutí u krajského soudu. Mluvčí strážníků Jan Novotný v úterý řekl, že Jindra pracuje u městské policie jako civilní zaměstnanec.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám