Hlavní obsah

Podívejte se na můj striptýz, vyhrajete v soutěži, lákal ženy v Praze muž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pražští policisté v polovině srpna dopadli 38letého muže, který ženám nabízel peníze v podobě výhry v soutěži, když se vydrží dívat na jeho striptýz. Muž byl obviněn ze dvou trestných činů, znásilnění a loupeže, on sám se však hlásí k celkem čtyřiceti případům. V pátek o tom informoval mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

Foto: Policie ČR

Obviněný muž

Článek

Podle mluvčího byl muž obviněn na základě případu, který se odehrál v červnu.

Obviněný tehdy přišel do obchodu v Soukenické ulici v Praze a prodavačce se představil jako zástupce známého rádia. Řekl jí, že pořádají soutěž, v níž jej má po zaplacení několika tisíc korun zhlédnout při striptýzu. Pokud se vydrží dívat až do konce, domnělý zástupce rádia zařídí, že žena získá výhru v podobě 100 tisíc korun.

Prodavačka však nabídku odmítla. Muž poté obešel pult, jednou rukou ji chytil kolem pasu a druhou jí přiložil k rozkroku. Následně jí hrozil znásilněním, pokud mu nedá z pokladny všechny peníze. Když je dostal, zmizel.

Foto: Policie ČR

Obviněný muž

Hlásí se ke 40 případům

„Kriminalisté při prošetřování úzce spolupracovali s policejními analytiky, kteří zjistili, že v průběhu posledních dvou let došlo na území hlavního města k šesti případům, které měly téměř shodný modus operandi,“ uvedl Hulan. Podle něj však v předchozích případech pachatel přišel, vzal peníze, předvedl striptýz, ale na ženy nijak neútočil.

Obviněný se také podle mluvčího nehlásí pouze k oněm šesti případům, ale hned ke čtyřiceti. Aby mohli kriminalisté jeho tvrzení potvrdit, či vyvrátit, obracejí se na podobně oslovené a podvedené ženy s žádostí o pomoc. Případné poškozené mohou použít linku 158.

Muži v případě odsouzení hrozí vězení až na deset let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám