Hlavní obsah

Podezřelý se přiznal k vraždě barmanky z Jiříkova, v herně nebyl poprvé

Právo, ape
Děčín

K vraždě barmanky v herně v Jiříkově na Děčínsku spáchané na konci února se kriminalistům přiznal v sobotu zadržený 24letý místní mladík. Policisté ho obvinili z vraždy a v pondělí putoval do vazby. Nyní mu hrozí výjimečný trest.

Foto: Policie ČR

Herna v Jiříkově, kde byla barmanka zavražděna

Článek

Místní mladík ženu ubodal několika ranami nožem, přestože se bránila. Čin se stal v noci, v herně v tu dobu nikdo jiný nebyl. Mrtvou ženu nalezl ráno její přítel, který ji šel hledat, když se nevracela domů ze směny.

Pachatel ukradl z herny pokladničku s několika tisíci korun, záznamové zařízení kamery, mobil a batoh poškozené. Kriminalisté dosud věci nenalezli, stejně jako vražednou zbraň. Kvůli té už prohledávali i místní rybník. „V pátrání budeme ale pokračovat,“ řekl šéf vyšetřovacího týmu Martin Charvát.

Foto: Policie ČR

Pachatel odnesl i záznamové zařízení kamery

Muž byl návštěvníkem herny, vyznal se v ní a znal i barmanku. Vraždil zřejmě pro peníze. „Motiv svého činu nám sdělil, my ho nyní prověřujeme,“ řekl Charvát. Kriminalisté na případu stále pracují, prověřují různé okolnosti činu a vyhodnocují další stopy.

Foto: Policie ČR

K objasnění vraždy vedla i řada zajištěných stop

V bytě, kde podezřelý muž přebýval, žily dvě těhotné ženy a tři děti, policisté proto sobotní zadržení provedli na ulici.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám