Hlavní obsah

Podezřelého muže prchajícího z Německa přelstila policie u Prahy

Novinky, kub, ok

Ve vydávací vazbě v Česku čeká cizinec podezřelý z násilného trestného činu spáchaného v Německu. Policie muže zadržela ve čtvrtek na žádost zahraničních kolegů, když přejel hranice v autě.

Foto: Policie ČR

Policisté zadrželi podezřelého nedaleko Prahy.

Článek

O případu informovalo v pátek české policejní prezidium. Čtyřicetiletý muž se podle kriminalistů ve středu na území Německa pokusil o těžkou újmu na zdraví. Událost neměla smrtelné následky, vyšetřovatelé nicméně neupřesnili, co se konkrétně stalo.

Národnost podezřelého policie neupřesnila. Mluvčí policejního prezidia David Schön v pátek Novinkám sdělil, že muž je cizincem i pro německé policisty.

„Odjel vozidlem do České republiky. Využil k tomu nového režimu na hranicích, kde fungují již pouze namátkové kontroly. Díky rychlé výměně informací byl muž po pouhých dvanácti hodinách od spáchání skutku zadržen na českém území,” upřesnil mluvčí.

Foto: Policie ČR

Muž je podezřelý z násilného činu spáchaného v Německu.

Samotné zadržení nedaleko Prahy podle něj bylo velmi rychlé, proběhlo pod záminkou běžné silniční kontroly.

Afghánec zadržený na dálnici D1 přijel z hraničního přechodu na Ústecku

Krimi

„Podezřelý muž je aktuálně ve vazbě a do několika týdnů bude předán zpět do Německa, kde bude pokračovat jeho trestní stíhání, jehož součástí bude i zajištěné vozidlo, které použil na útěku,” dodal Schön.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám