Hlavní obsah

Počet obětí metanolu vzrostl na 27

Právo, hon
Ostrava

Počet obětí metanolové aféry vzrostl na sedmadvacet. Ostravská policie v pondělí potvrdila, že dvaašedesátiletý muž, který byl nalezen v rodinném domě na Frýdeckomístecku minulý pátek, zemřel právě na intoxikaci metylalkoholem.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Ilustrační foto

Článek

V Moravskoslezském kraji, kde je počet obětí nejvyšší, jde už o sedmnáctou oběť.

„Zesnulý byl nalezen v rodinném domě 28. září. Vzhledem ke zjištěným okolnostem, mimo jiné také lahvím alkoholu, v nichž byla expertem detekována přítomnost metylalkoholu, existovalo podezření o intoxikaci poškozeného touto látkou. Soudní znalci v pondělí předpoklad potvrdili,“ uvedla mluvčí moravskoslezské policie Gabriela Holčáková.

Informace se objevila jen dvě hodiny po tom, co ministr zdravotnictví Leoš Heger (TOP 09) na tiskové konferenci uvedl, že se situace kolem metanolové aféry zlepšuje a že by počet hospitalizovaných kvůli metanolu již neměl vzrůstat.

Heger dopoledne uvedl, že ministerstvo dosud eviduje 26 potvrzených obětí, dalších 10 lidí zůstává v nemocnicích. Od čtvrtka bylo hospitalizováno pět nových pacientů.

Reklama

Související články

Smrtící metanol si vyžádal již 26. oběť

Šedesátiletý muž, který byl v pondělí nalezen mrtvý v Ostravě, zemřel na následky otravy metylalkoholem. Prokázala to v úterý pitva, řekla ostravská policejní...

Výběr článků

Načítám