Hlavní obsah

Počasí zkomplikovalo dopravu: U Boleslavi zemřela řidička, na D1 shořel kamión

Právo, Novinky, ČTK, rap, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Mrazivé počasí, kluzké plochy a zřejmě i nepozornost řidičů komplikují od pondělního rána dopravu na českých silnicích. Nehody se staly na řadě míst, na dálnicích se v ranní špičce tvoří několikakilometrové kolony. Jednu oběť si vyžádala nehoda u Mladé Boleslavi. Policie řidiče vyzývala k opatrné jízdě.

Foto: Novinky

Smrtelná dopravní nehoda u Mladé Boleslavi

Článek

Největší komplikace způsobila hromadná nehoda na dálnici D1, kde se na 331. km mezi Ostravou a Hranicemi na Moravě v pondělí kolem 7. hodiny ráno srazilo celkem sedm aut - dvě nákladní a pět osobních. Po nehodě shořel jeden kamión a osobní vůz, z nákladního museli hasiči dlouze odčerpávat zbylé palivo.

Foto: Martin Türke, HZS MSK

Jeden z kamiónů začal bezprostředně po nehodě hořet.

„Došlo zde k hromadné nehodě dvou kamiónů a pěti osobních vozidel. Po nehodě jeden z kamiónů zablokoval částečně provoz i v opačném směru. Na místě zasahují všechny složky integrovaného záchranného systému,“ uvedla hned ráno mluvčí krajské policie Zlatuše Viačková.

Při nehodě bylo zraněno několik lidí. „Jedna osoba byla přepravena letecky do ostravské fakultní nemocnice, další tři zranění byli převezeni do nemocnice sanitkami,“ dodala mluvčí. Nehoda blokovala provoz téměř pět hodin, v místě se tvořily dlouhé kolony, policie dopravu odkláněla přes okolní obce.

Bouralo se na D7 i D11

Hromadná nehoda byla hlášena i z dálnice D11, kde na 11. km ve směru na Prahu bouralo šest aut. Nikdo nebyl zraněn, i zde se před místem nehody vytvořila dlouhá kolona. „Je to bez zranění a v současné chvíli měří kolona deset kilometrů,” uvedla před osmou hodinou ráno mluvčí středočeských hasičů Vladimíra Kereková.

Po 8:00 již byla všechna havarovaná vozidla v odstavném pruhu a provoz na dálnici byl po kratší uzavírce obnoven.

Dálnici D7 pak u Makotřas na Kladensku ráno uzavřela nehoda dvou osobních aut a autobusu. Dva cestující z osobních aut se zranili, dálnice byla ve směru na Chomutov uzavřena, doplnila Kereková. Nehoda se stala na šestém kilometru ve směru na Chomutov. „Byla to nehoda dvou osobních aut a autobusu. Jednu osobu jsme vyprošťovali, druhá je také zraněná,” uvedla mluvčí.

V autobusu jelo podle dostupných informací devět lidí a všichni vyvázli bez zranění. Krátce před půl jedenácté dopoledne byl provoz zcela obnoven.

Smrtelná nehoda u Mladé Boleslavi

Jediná smrtelná nehoda byla hlášena od Mladé Boleslavi. V pondělí časně ráno zde zastavila provoz na silnici u obce Dalovice. „Dopravní nehoda se stala v 5:40. U obce Dalovice se srazila dvě osobní auta. Řidička jednoho z nich narozená v roce 1975 utrpěla smrtelná zranění,“ potvrdila Právu mluvčí mladoboleslavské policie Lucie Nováková.

Řidič druhého vozu narozený v roce 1996 byl s vážnými zraněními hlavy a nohy převezen do nemocnice. Provoz byl kvůli zásahu záchranářů zastaven a omezen na více než dvě hodiny, kolem 8:30 byla silnice opět průjezdná. Co bylo příčinou nehody, zatím vyšetřovatelé nezveřejnili.

V Otrokovicích na Zlínsku v pondělí ráno najel trolejbus do zaparkovaných aut, sedm jich poškodil. Tato nehoda však zřejmě neměla spojitost s počasím, jednou z možných příčin byla zdravotní indispozice řidiče. [celá zpráva]

Dopravu komplikuje především ve vyšších polohách ujetý sníh, někde se tvoří i sněhové jazyky. Opatrní by řidiči měli být především na severu Moravy a ve Slezsku. Několik silnic zůstává uzavřených kvůli popadaným stromům po nedělní vichřici.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám