Hlavní obsah

Trolejbus v Otrokovicích naboural do zaparkovaných aut, jeden zraněný

Právo, jr, alf
Otrokovice
Aktualizováno

Nehoda trolejbusu a sedmi automobilů komplikuje v pondělí ráno dopravu v Otrokovicích na Zlínsku. Trolejbus naboural do zaparkovaných aut, jelo v něm dvacet cestujících.

Nehoda trolejbusu v Otrokovicích na ZlínskuVideo: Aleš Fuksa, Právo

 
Článek

Nehoda se stala před konečnou trolejbusu nedaleko otrokovického vlakového nádraží. Řidič vozu městské hromadné dopravy měl za sebou po pauze 39 minut trvající cestu ze zlínské Bartošovy čtvrti.

Foto: HZS Zlínského kraje

Trolejbus najel v Otrokovicích do zaparkovaných aut a sedm jich poškodil.

„Nikdo z cestujících nebyl zraněn,“ informoval Roman Žemlička z Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje. „Řidiče trolejbusu odvezli zdravotníci k ošetření do nemocnice. Ulice k nádraží Českých drah je uzavřena,“ doplnil mluvčí.

„Chtěl jsem zrovna vyjít s dětmi z domu, když do našeho vozu zaparkovaného v řadě dalších aut podél cesty narazil trolejbus. Měl jsem vézt kluka do školy a další dvě děti do školky. Naštěstí mne neposlechli, když jsem říkal, ať si při odchodu z domu pospíší,“ sdělil Právu muž žijící v blízkém rodinném domě.

Foto: HZS Zlínského kraje

Trolejbus najel v Otrokovicích na Zlínsku do zaparkovaných aut.

Trolejbus celkem poškodil sedm automobilů. Vůz, jehož majitel chtěl v ten okamžik rozvézt děti do škol, dostal hlavní náraz, který jej odmrštil přes chodník až na stěnu domu. Druhý vůz, který stál hned vedle něj, trolejbus při nehodě otočil o sto osmdesát stupňů.

„Byl jsem zrovna v tom autě. Chtěl jsem odjet, když v zrcátku jsem uviděl trolejbus. Tak jsem hodlal počkat, než projede. A vtom do nás napálil,“ řekl Právu přímý účastník neštěstí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám