Hlavní obsah

Po silnici R10 jel další řidič v protisměru

Novinky, ČTK, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Benátky nad Jizerou
Aktualizováno

Policisté z Mladoboleslavska vyjížděli v noci na pondělí na rychlostí silnici R10 k dalšímu řidiči, který jel údajně v protisměru. Přestože na dálnici hlídky ihned vyrazily z několika míst, řidiče už nenašli, nejspíš včas z dálnice sjel. Nikomu se nic nestalo.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

"Jedna hlídka vyjela z Benátek nad Jizerou, další jela z druhé strany z Prahy. Policisté ale řidiče nikde nepotkali, zřejmě se mu podařilo včas sjet z rychlostní silnice,“ řekl mluvčí mladoboleslavské policie Ladislav Mareš.

O řidiči v protisměru se policisté dozvěděli na tísňové lince v půl druhé v noci, když volali dva na sobě nezávislí svědci s tím, že v protisměru potkali na 21. kilometru vůz směrem na Prahu.

"Vyrozuměli jsme pražskou policii, naše hlídka vyjela souběžně s nimi, ale nikde ho policisté neviděli a obě hlídky se potkaly na pátém kilometru," popsal zásah Mareš.

Mareš uvedl, že podobné případy, kdy po R10 jede někdo v protisměru, bývají hlášeny jednou až dvakrát do týdne.

"Vzhledem k počtu nájezdů a sjezdů je docela složité udělat nějaké větší opatření," uvedl. Někdy podle něj řidiči zmatkují a spletou si nájezd, často v jejich počínání hraje roli také alkohol.

Po R10 jel nedávno v protisměru třiatřicetiletý Švýcar, který ohrozil pod vlivem drog desítky lidí. Ve vysoké rychlosti ujel mezi Turnovem a Prahou zhruba 70 kilometrů. Způsobil asi pět dopravních nehod, při nichž havarovalo kolem deseti vozidel. Muž byl obviněn z obecného ohrožení, za což mu hrozí až osm let vězení.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám