Hlavní obsah

Po nárazu vlaku na Královéhradecku začalo auto hořet, zahynuli v něm dva lidé

• Aktualizováno
Právo,

Při střetu vlakové soupravy a osobního automobilu Škoda Rapid, k němuž došlo v pondělí o půl páté odpoledne v Hradci Králové - Kuklenách, zemřeli dva lidé v autě. Lokomotiva vlaku z boku narazila do osobního automobilu a vlekla ho několik desítek metrů. Krátce po nárazu začalo navíc auto hořet.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje

Dvoučlenná osádka Škody neměla šanci střet s vlakem a následný požár přežít.

Článek

Na místo byli povoláni hasiči. „Po uhašení bylo bohužel zjištěno, že uvnitř silně poškozeného vraku vozidla se nacházejí dvě usmrcené osoby,“ uvedl mluvčí hasičů Ondřej Sezima.

Podle policejního mluvčího Jana Čížkovského vjelo auto z dosud nezjištěných příčin přímo před přijíždějící vlak na železničním přejezdu v Pardubické ulici. Střetu se nedalo zabránit i přesto, že strojvedoucí použil rychlobrzdu. Vlak pak auto před sebou tlačil asi 90 metrů.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje

Dvoučlenná osádka Škody Octavia neměla šanci střet s vlakem a následný požár přežít.

Hasiči museli likvidovat také požár lokomotivy, na kterou se oheň rozšířil. Nezbytné bylo vypnutí elektrického trakčního vedení, tak aby se předešlo úrazu zasahujících hasičů elektrickým proudem. Strojvedoucí z lokomotivy i třináct cestujících vlakové soupravy vyvázli bez zranění.

„Jednalo se o osobní vlak jedoucí z Chlumce nad Cidlinou do Hradce a nehoda se udála na železničním přejezdu zabezpečeném světelnou výstražnou signalizací,“ dodal mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal. Škoda byla na místě nehody vyčíslena na více než 1,5 miliónu korun, z toho 1,2 miliónu na vlaku, 300 tisíc automobil a 20 tisíc činí škoda na trati.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje

Dvoučlenná osádka Škody Octavia neměla šanci střet s vlakem a následný požár přežít.

Očití svědkové na sociálních sítích nyní spekulují, zda řidič nevjel na přejezd záměrně. „A celou dobu čekal. Čekal a jak se přiblížil vlak, tak se rozjel. Nevím, jestli to udělal naschvál nebo se něco stalo. Každopádně auto začalo hned hořet, a pak i mašina,“ napsal jeden z nich na facebook.

Příčinu nehody šetří policie, provoz na trati bude přerušen až do večerních hodin.

Reklama

Výběr článků

Načítám