Hlavní obsah

Po nárazu do sloupu zemřel spolujezdec, řidič přežil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LIBEREC

Riskantní jízda zapříčinila úmrtí v neděli večer v Chotyni na Liberecku. Podle libereckých policistů řidič zřejmě kvůli nadměrné rychlosti nezvládl řízení a narazil přímo do betonového sloupu elektrického vedení. Na místě zemřel spolujezdec. Řidiče pravděpodobně zachránilo před skonem bezpečností vybavení vozu.

Článek

Podle mluvčí rychlé záchranné služby Kristýny Fejfarové byl spolujezdec na místě mrtev a záchranáři mu už nemohli pomoci. "Muž nebyl připoután a přestože se po nárazu aktivovaly airbagy, utrpěl vážné poranění hlavy, kterému na místě podlehl," řekla mluvčí.

Dodala, že řidič měl štěstí, protože on bezpečnostní pás použil. Airbag mu při nárazu zřejmě zachránil život. Muž byl zraněn jen lehce a s podezřením na pohmoždění hrudníku ho záchranáři převezli k ošetření do liberecké nemocnice.

Podle záchranářů, kteří na místě zasahovali, byla příčinou nehody zřejmě nejen nepřiměřená rychlost, ale i alkohol, který z dechu řidiče cítili. Nyní to musí potvrdit krevní zkouška.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám