Hlavní obsah

Po honičce v Hradci chyběl v autě řidič, vzadu se mačkali tři muži

Hradec Králové

Netradičně ukončenou honičku Volkswagenu Bora zažili v neděli policisté v Hradci Králové. V autě po zastavení byl jen spolujezdec a na zadních sedadlech se tísnili tři mladí muži. Jeden z nich se k řízení přiznal až na služebně.

BEZ KOMENTÁŘE: Pronásledování v HradciVideo: Policie ČR

 
Článek

Policisté chtěli zkontrolovat auto v neděli večer ve Střelecké ulici. Šofér nejprve zastavil, ale když za ním zastavilo i policejní auto, rozjel se. Projel několik ulic s policisty v zádech až skončil ve slepé ulici.

„Když policisté vozidlo dojeli, na místě řidiče nikdo neseděl. Na místě spolujezdce a na zadních sedadlech seděly čtyři osoby. Jednalo se o muže ve věku 32, 28, 25 a 24 let. Nikdo z nich se nechtěl k řízení přiznat a odmítali se k tomu jakkoliv vyjádřit,“ popsala mluvčí policie Iva Kormošová.

Jelikož byli všichni podezřelí z řízení, byli převezeni na služebnu. Tam se nakonec k řízení přiznal 25letý muž z Litoměřicka. Policisté zjistili, že má zakázáno řízení do roku 2019.

„Muž na svoji obhajobu uvedl, že zazmatkoval, protože někdo ze spolujedoucích vykřikl, že má u sebe drogu. Pravděpodobně se jednalo o žert, protože se žádné drogy ve vozidle nenašly,“ citovala mužem uvedený důvod pro ujíždění policii Kormošová.

Řidič je podezřelý z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí, za což může být potrestán až dvěma lety vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám