Hlavní obsah

Po brutálním znásilnění dívky nechal muž na místě kalhoty s doklady

– Ostrava
Právo, Aleš Honus

Brutální znásilnění a vážné zranění 17leté dívky vyšetřují kriminalisté v Ostravě. Pachatele, kterého přímo při činu vyrušili dva náhodní svědci, policie dopadla díky kalhotám, které ztratil na útěku. Byly v nich i jeho osobní doklady. O případu informovala mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Událost se odehrála ve středu krátce po půlnoci v Ostravě-Zábřehu, kde si pachatel vyhlédl mladou dívku drobné postavy. Strhnul ji na zem a potom zatáhl do blízkého křoví mezi domy.

„Dívka se bránila a volala o pomoc,“ řekla mluvčí. Pachatel ji několikrát udeřil pěstí do obličeje, potom ji přetáhl přes hlavu svetr a škrtil jí do doby, než přestala křičel. Pak si svlékl kalhoty a dívku znásilnil.

Státní zástupce sice navrhl soudu vzetí obviněného do vazby, ale jeho návrh soud neakceptoval.
mluvčí policie Gabriela Holčáková

Přesto muž neskončil ve vazbě. „Státní zástupce sice navrhl soudu vzetí obviněného do vazby, ale jeho návrh soud neakceptoval, trestní stíhání obviněného je proto vedeno na svobodě,“ řekla mluvčí.

„Násilníka vyrušili dva náhodní svědci, kteří slyšeli zoufalé volání o pomoc. Když je muž zaregistroval, utekl. Svědci ženě okamžitě pomohli obléci se a snažili se ji uklidňovat.

„Oběť byla po děsivém zážitku v takovém stavu, že nebyla schopna uvést souvislé informace. Proto byla převezena do nemocnice. Oběma svědkům patří naše upřímné poděkování,“ dodala policejní mluvčí.

Nové kalhoty našel v popelnici

Potvrdila také, že policistům v pátrání výrazně ulehčily doklady pachatele, nalezené na místě činu. Násilník byl zatčen krátce před pátou hodinou ráno. Na sobě už měl jiné kalhoty, které podle svých slov našel v popelnici.

„Dívka byla při brutálním útoku zraněna, jak v obličeji, tak na dalších částech těla. Proti zadrženému muži bylo policejním komisařem zahájeno trestní stíhání pro trestný čin znásilnění s trestní sazbou do deseti let, v případě prokázání těžké újmy na zdraví až do dvanácti let vězení,“ dodala mluvčí. Obviněný už byl podle ní v minulosti podmíněně potrestán pro násilnou trestnou činnost.

Reklama

Výběr článků

Načítám