Hlavní obsah

Plavec se zátěžovou vestou se začal topit. Záchranáři jej museli resuscitovat

Opava

Třiatřicetiletého plavce resuscitovali v pátek dopoledne policisté a záchranáři v Opavě. Muž při plavání se zátěžovou vestou zřejmě zkolaboval a začal se topit. Nakonec skončil v nemocnici.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Záchranáři byli přivoláni na Stříbrné jezero kolem deváté hodiny ráno. Při příjezdu posádky byl muž na břehu a první pomoc mu poskytovali policisté.

„Podle informací, které mají záchranáři k dispozici, měl v jezeře plavat pod hladinou se zátěžovou vestou, následně se vynořit a jevit známky dechové tísně, poté začal tonout,“ uvedl mluvčí záchranářů Lukáš Humpl.

Jeden nebo dva kluci ve vodě! Kamera natočila dramatickou záchranu tonoucích mladíků

Krimi

Svědci muže z vody vytáhli a začali mu pomáhat. Záchranáři následně pokračovali v resuscitaci, muži zajistili dýchací cesty a připojili ho na řízenou ventilaci. „Po pěti minutách se podařilo obnovit srdeční činnost muže a záchranáři jej připravili k transportu. Předán byl na anesteziologicko-resuscitačním oddělení opavské nemocnice,“ konstatoval Humpl.

U Stříbrného jezera v Opavě se utopil chlapec

Krimi

U Stříbrného jezera zasahovali záchranáři také v pondělí. Pomáhali tam 11letému chlapci, který se topil v řece Opavě. I přes rychlou pomoc se jej ale nepodařilo zachránit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám