Hlavní obsah

Pivaři v Ostravě nesouhlasili s covidovou zavíračkou, nastoupila policie

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hlavně křikem protestovalo v sobotu v noci asi 50 hostů pivnice Assen v ostravské části Jih proti uzavření hospody. Ta totiž musela kvůli pátečnímu mimořádnému opatření hygieniků ukončit prodej piva a alkoholu hodinu před půlnocí, což se lidem nelíbilo.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Pivaři proto začali v ulici U Hrůbků vykřikovat a dělat nepořádek.  „Po 23. hodině jsme byli na oznámení přivoláni před restauraci, oznámení se týkalo rušení nočního klidu, oznamovatelka se zmínila, že tam je kolem 50 osob,“ nastínila policejní mluvčí Zlatuše Viačková.

Vondrák svolává Bezpečnostní radu kraje. Chce vysvětlit důvody mimořádných opatření

Domácí

Na místo nepokojů se sjeli nejen policisté z místního obvodního oddělení, ale i speciální pořádková jednotka. „Ty osoby se postupně rozešly, policisté zjistili, že nedošlo k žádnému zranění ani škodě na majetku,“ popsala mluvčí s tím, že důvodem ke křiku hostů bylo uzavření pivnice. „Ti lidé v ní do té doby seděli a nelíbilo se jim, že musí být zavřená. Tak křičeli, dělali nepořádek, výtržnosti. Policisté proto museli vášně uklidňovat.“

Na místě nebyl nikdo zadržen. „Policisté budou věc v dalších dnech prověřovat, vyslýchat svědky a zkoumat kamerové záběry,“ sdělila Viačková a dodala, že šlo o jediné takové oznámení během víkendu v celém regionu.

Aktuálně evidují hygienici v Moravskoslezském kraji 3682 pozitivních osob, přičemž za posledních 24 hodin zpracovali 52 nově hlášených onemocnění. Nejvíce pozitivních případů, šestadvacet, je z okresu Frýdek-Místek. Důvodem je 15 pozitivních, kteří se nakazili na oslavě, a zvýšení nakažených z 11 na 16 v jednom z tamních zdravotnických zařízení. V okrese Karviná přibylo 19 nových případů, v Ostravě pět a na Novojičínsku dva.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám