Hlavní obsah

Pitr čeká na vývoj své kauzy na Jadranu

Právo, apb

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Podnikatel Tomáš Pitr po červnovém útěku před nástupem pětiletého trestu za mnohamiliónový daňový delikt zamířil na Balkánský poloostrov. Zdržuje se na pobřeží a ostrovech Jaderského moře.

Článek

"Tomáš se pohybuje na pobřeží a na ostrovech Jaderského moře. Převážně v Chorvatsku. Vyčkává na obnovu svého procesu. Vyjednává si operaci páteře v Itálii. Je tam i Jiří Syrovátka, který byl odsouzen spolu s Pitrem," řekl včera Právu dobře informovaný zdroj.

Šéf republikového útvaru pátrání na policejním prezidiu Ladislav Kadeřábek včera informace Práva odmítl potvrdit. Nevyvrátil je však. "Nebudu to komentovat," odpověděl.

Za přesné však informace Práva označil kriminalista seznámený s Pitrovým případem.

Pitr měl do českého vězení nastoupit na začátku června, ale nestalo se tak. Místo toho se nechal hospitalizovat na psychiatrické klinice v severních Čechách, odtud odjel do Německa, několik dní pobyl v Tyrolských Alpách a poté odjel na Jadran. Tam si prý nyní vyjednává operaci v Itálii.

Do Česka se chce vrátit, ale pouze pokud bude jeho proces obnoven. Pitr byl v ČR odsouzen k pěti letům nepodmíněně za daňové delikty.

Reklama

Související témata:

Související články

Pitrova stopa údajně končí v Německu

Uprchlý kontroverzní podnikatel Tomáš Pitr se údajně skrývá v Německu. Ve středu o tom informoval Český rozhlas Rádio Česko s odvoláním na dobře informovaný...

Výběr článků

Načítám