Hlavní obsah

Pitbulteriér v Brně zardousil jorkšíra majitelce před očima

Právo, Novinky, vtk, bož

Pitbulteriér v sobotu Brně-Novém Lískovci zardousil jorkšíra. K případu vyjížděli strážníci.

Foto: Profimedia.cz

Pitbulteriér v sobotu Brně-Novém Lískovci zardousil jorkšíra. Ilustrační snímek

Článek

Dvaadvacetiletá chovatelka měla psa plemene americký pitbulteriér řádně na vodítku. Když ale spatřil mnohem menšího jorkšíra, chovatelce se vytrhl a téměř bleskově jej zardousil. Vše se seběhlo tak náhle, že majitelka jorkšíra neměla šanci nijak zareagovat.

„Chovatelka pitbulteriéra incidentu litovala, omlouvala se a přiznala, že se jí pes vytrhl, což se podle jejích slov ještě nikdy nestalo. K rozechvělé a plačící devětapadesátileté ženě, která při napadení přišla o psa, strážníci přivolali zdravotníky, aby zkontrolovali její zdravotní stav,“ řekl Právu mluvčí strážníků Jakub Ghanem. Případ bude řešen ve správním řízení.

Pes napadl devítiletého chlapce na Plzeňsku

Krimi

Předci pitbulteriérů se v Anglii v 18. století účastnili zápasů proti býkům (tzv. bull-baiting) a medvědům (tzv. bear baiting). Samotní pitbulteriéř byli až do roku 1976 převážně využíváni pro psí zápasy. Z tohoto důvodu se plemeno často označuje jako bojové. Ve zmíněném roce 1976 došlo ve všech státech USA k zákazu tohoto krvavého sportu.

Například Německo dovoz plemen jako americký pitbulteriér, americký stafordšírský teriér nebo bulteriér či jejich kříženců zakázalo. V Brazílii je od šesti měsíců věku povinná sterilizace pitbulteriérů. Portoriko zakázalo i jejich chov, držení nebo prodej.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám