Hlavní obsah

Pětiletá dívka má po nehodě na Plzeňsku zlomenou páteř, lidé už poslali 2,4 milionu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Už přes 2,4 milionu korun poslali lidé na transparentní účet na pomoc rodině, jejíchž pět členů včetně dvou malých dětí utrpělo v neděli při těžké dopravní nehodě vážná zranění. Pětiletá dívka má zlomenou páteř a zřejmě už nebude nikdy chodit, její babička přišla při nehodě o ruku, těžké zranění utrpěla i matka děvčátka a její přítel.

Foto: Novinky

Nehoda u Tlučné

Článek

Kromě finanční pomoci na účtu číslo 2101745182/2010 lidé rodinu podporují pořádáním různých akcí a beneficí, jejichž výtěžek věnují na pomoc pětileté Emě, řekl strýc děvčátka, který účet zřídil.

Nehoda tří osobních aut se stala v neděli v podvečer u Tlučné nedaleko Plzně. Podle informací policie dvacetiletý řidič s vozem Škoda Octavia z nezjištěných příčin přejel do protisměru, kde se srazil s protijedoucím vozem, v němž seděla mladá žena s přítelem, dvě malé děti a jejich babička. Do tohoto auta narazilo zezadu ještě jedno osobní auto.

Na Plzeňsku se srazila tři auta, mezi osmi zraněnými jsou i děti

Krimi

Na místě nehody bylo osm vážně zraněných. Záchranáři věc řešili jako mimořádnou událost s hromadným postižením osob, uvedl Vítězslav Sladký ze záchranné služby. Většina zraněných ze všech tří aut je v plzeňské nemocnici, pětiletou dívku podle jejího strýce převezli do motolské nemocnice. Okolnosti nehody policie stále zjišťuje.

Věnoval dres

Peníze z transparentního účtu mají rodině pomoci v rekonvalescenci a v následné péči zejména o děvčátko, které si odnese trvalé následky. „Solidarita a štědrost lidí okolo je naprosto neuvěřitelná a hrozně moc to pomáhá a pro celou naši rodinu to strašně moc znamená," řekl příbuzný rodiny.

Foto: Novinky

Nehoda u Tlučné

Lidé se snaží pomoc i jinak. Jeden člověk věnoval k vydražení ve prospěch děvčátka vzácný fotbalový dres, žena vyrábějící šperky daruje výtěžek z prodeje speciální kolekce náramků a přívěsků.

V začátcích jsou přípravy velké benefiční šermířské akce, matky pořádající z dobročinné bazárky rovněž nabídly jejich výtěžky. „Firma z Domažlic, která se zabývá zdravotními potřebami, nabídla bezplatné darování lůžka i vozíku pro Emičku," řekl strýc děvčátka.

Zdravotní stav dívenky je podle něj vážný a podle lékařů je poškození páteře nevratné. Její dvouapůlletá sestra, která měla zlomenou ruku, otřes mozku a pohmožděniny, se postupně zotavuje. Babička děvčátek je po amputaci paže ve velmi špatném psychickém stavu, jejich matka měla poraněnou páteř, protržená střeva, sepsi organismu a bojovala o život.

Dobrá zpráva

„Mám obrovskou radost, zhruba před hodinou jsem odcházel z nemocnice, personál pro ni měl už připravený korzet, aby mohla chodit a nepoškodila si páteř po operaci. A prognóza je taková, že by se měla stoprocentně uzdravit," řekl příbuzný.

Ženin partner, který měl zlomený obratel, se může hýbat, i když má bolesti. Za sebou má několik operací a další ho ještě čeká. Těžká zranění si z nehody odnesl i její pravděpodobný viník a jeho spolujezdec i řidička třetího auta.

Reklama

Výběr článků

Načítám