Hlavní obsah

Pět bloudících žen se vážně zranilo při nehodě na Ostravsku

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Příbor

Závažný průběh měla dopravní nehoda, při které se ve středu ráno na silnici mezi Frýdkem-Místkem a Příborem zranilo pět žen slovenské národnosti. Všechny cestovaly osobním autem ze Slovenska do zaměstnání v nošovické automobilce Hyundai.

Článek

Když asi po dvaceti kilometrech zjistily, že odbočku dávno minuly, pokusily se otočit, ale srazily se s dalším osobním autem.

Následky karambolu jsou velmi vážné. Řidička skončila s těžkým zraněním v nemocnici, stejně jako její čtyři kolegyně.

„Ženy si po delší době uvědomily, že minuly odbočku k automobilce. Předtím projely celý Frýdek-Místek a docestovaly až do Rychaltic. Řidička se pak začala otáčet a přitom do ní narazil volkswagen, jehož řidič vůbec nepředpokládal, že by mu v těchto místech někdo mohl vjet do cesty, protože se tam otáčet samozřejmě nesmí,“ uvedl Vlastimil Starzyk z frýdecko-místeckého policejníhbo ředitelství.

Kia je na odpis

Automobil tovární značky Kia, ve kterém ženy cestovaly, je podle něj na odpis. Volkswagen Passat ze srážky vyvázl podstatně lépe, jeho řidič nebyl vůbec zraněn.

„Obě auta skončila po nehodě uprostřed silnice, doprava byla v obou směrech zastavena, chvílemi byla vedena kyvadlově,“ dodal mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Kůdela.

Mluvčí záchranky potvrdil, že nejvážněji byla zraněna řidička, jejíž vyprošťování z auta trvalo asi dvacet minut. „Lékaři zjistili poranění páteře a obou dolních končetin. Další z cestujících byla zraněna středně těžce. Šlo o sedmačtyřicetiletou ženu se zhmožděním páteře, pánve a kyčle. Tři ženy mezi pětačtyřiceti a šestapadesáti lety pak utrpěly zranění lehká – zhmožděniny hrudníku,“ dodal Humpl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám