Hlavní obsah

Pes vyčmuchal v kamiónu 14 tun tabáku, podle papírů to byl chmel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ústí nad Labem

Překročení rychlosti se nevyplatilo řidiči kamiónu, ve kterém při následné kontrole našli celníci s policisty 14 tun tabáku. V papírech přitom stálo, že kamión veze chmel. Auto navíc figurovalo v mezinárodní databázi kradených aut.

BEZ KOMENTÁŘE: Místo chmele vezl řidič tabák Video: Celní správa

 
Článek

Kamión zastavila společná hlídka celníků a policistů na Žatecku minulou středu. Mluvčí celníků pro Ústecký kraj Jiří Nejedlý v úterý informoval, že kamión jel z Itálie do Polska. Do kontroly celníci zapojili psa Dona, který je specialistou na hledání tabáku.

„Pes okamžitě avizoval přítomnost tabáku. V kartónových krabicích, kterých bylo přesně 108, se místo chmele ukrývalo celkem 14 472 kg jemně nařezaného tabáku v hodnotě přesahující šest miliónů korun,“ uvedl Nejedlý.

Foto: Celní správa

Kamión vezl místo chmele tabák

Únik na neodvedené spotřební dani celníci vyčíslili na 30 miliónů korun. Náklad i kamión celníci zajistili a odvezli do skladu, zároveň zahájili úkony trestního řízení, během kterého rovněž zjišťují, kdo si náklad objednal.

Foto: Celní správa

Kamión vezl místo chmele tabák

„Žatečtí policisté navíc zjistili, že kontrolované nákladní vozidlo zn. Renault s italskou poznávací značkou je nahlášeno v mezinárodní policejní databázi zcizených vozidel jako kradené, resp. zpronevěřené,“ konstatoval Nejedlý.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám