Hlavní obsah

Pes v Sokolově zapálil kuchyň, když hledal jídlo. Natočila ho kamera

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sokolov

Kuriózní požár, který naštěstí nenapáchal větší škody, řešili minulý týden hasiči v Sokolově. Pes hledající jídlo zapnul sporák, na kterém následně začalo hořet nádobí. Hříšníka přitom natočila kamera. Hasiče vzburcovali sousedé.

Pes bez dozoru zapnul sporák, v bytě pak začalo hořetVideo: HZS Karlovarského kraje

 
Článek

Hasiči vyjeli k požáru bytu v sedmipatrovém domě ve středu dopoledne. Podle jejich mluvčího Martina Kasala se plameny nerozšířily, a tak likvidace zabrala pár minut. Vyšetřovatel se poté začal zabývat tím, proč hořelo. Rozuzlení, kterému pomohla nainstalovaná kamera, bylo šokující.

Na Šumpersku hořel rodinný dům, jedna osoba byla zraněna

Krimi

„Na záběru je vidět, jak jeden ze dvou psů v bytě se snaží nejspíš něco sebrat na vypnutém spotřebiči, přitom se mu podaří tento sporák zapnout. Volným rozvojem tepla poté začne hořet plastové nádobí na spotřebiči a oheň se rozšířil i na část dalšího vybavení kuchyně,“ uvedl Kasal.

V pražských Záběhlicích hořelo v průmyslovém areálu

Krimi

Kouř naštěstí včas ucítili sousedé a zavolali hasiče. Podle mluvčího se podařilo dobře zdokumentovat příčinu požáru, která ukazuje na to, jak i nechtěná neopatrnost může mít velké následky.

„Pokud jsou stejně jako v tomto případě v bytě ponechána zvířata bez dozoru, je nutné zajistit byt a vše v něm, aby se v maximální míře zamezilo vzniku požáru či jiné mimořádné události,“ vysvětlil Kasal s tím, že řešením jsou elektronické zámky a také detektory, které dokážou požár včas zaznamenat.

Foto: HZS Karlovarského kraje

Pes bez dozoru zapnul sporák, v bytě pak začalo hořet.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám