Hlavní obsah

Pes pomohl majitelce a pak se ztratil. Za jeho nalezení nabízí 10 tisíc

– Ostrava

Psí detektiv, policie i lidé pátrají už víc jak týden po 2,5letém Kurtovi plemene rhodéský ridgeback. Pes zmizel v Ostravě a zoufalá majitelka vypsala odměnu za nalezení psa ve výši 10 tisíc korun. I přes několik pátracích akcí jak v ulicích, tak i na sociálních sítích, se pes dosud nenašel.

Foto: archiv majitelky

Ztracený pes Kurt

Článek

Pes utekl 9. prosince i s vodítkem z ostravské městské části Poruba. „Pátrá po něm psí detektiv a od úterý i státní policie, která se velmi ochotně zapojila.

O Kurtovi ví všechny útulky v kraji i mimo ně, všichni veterináři v Moravskoslezském i Zlínském kraji. Ví o něm myslivecký spolek,“ sdělila Novinkám majitelka psa Lucie Synková.

Podle ní bylo už vylepeno 500 letáků s odměnou 10 tisíc korun za nalezení a pět tisíc za informaci vedoucí k jeho nalezení.

Foto: archiv majitelky

Ztracený pes Kurt

Pes své majitelce v minulosti pomohl. „Kurt mě ve svých pěti měsících vyvedl po sedmi hodinách bloudění ze šumavských lesů, kde byl poprvé v životě. Teď musím zachránit já jeho,“ zavzpomínala Synková a pokračovala: „Jsem z toho již zoufalá. Kdybych věděla, že je mrtvý, mohla bych to uzavřít a truchlit, ale takhle je to pro mě hrozně těžké“.

Hledaný pes je podle jeho majitelky výjimečně nadstandardně stavěný, má 55 kilogramů a hnědý nos, je tetovaný i čipovaný.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám