Hlavní obsah

Pergnerová dostala za drogy podmínku

PRAHA

Bývalá televizní moderátorka Tereza Pergnerová vyslechla ve druhém kole soudního procesu roční podmíněný trest za distribuci drog. Obvodní soud pro Prahu 8 o jejím případu rozhodoval již před rokem. Tehdy jí obvinění zprostil.

Foto: Jindřich Krisl
Článek

Pergnerová, která několik let bojuje se závislostí na drogách, se dnes dostavila v doprovodu své matky a tříletého syna Samuela.

Podle obžaloby nejméně v pěti případech dala pervitin bývalé družce svého bratra Gabriele Černé. Z její výpovědi učiněné na policii vyplynulo, že Pergnerová jí drogy kupovala, u soudu to však sama klíčová svědkyně popřela.

"Tereza mi do ruky žádné drogy nedávala. To policie špatně zaprotokolovala. Ona mi dávala pouze peníze na živobytí," prohlásila před rokem svědkyně u stejného soudu. Černá dále řekla, že si s Pergnerovou asi sedmkrát až desetkrát objednaly drogu od svých známých. Každá si zaplatila za svoje psaníčko zhruba o hmotnosti 0,2 gramů a sama si pak pervitin aplikovala. "Já jsem to brala, že spolu fetujeme, a ne že ona mě tahá do drog, já jsem byla sama v té době velkej feťák," dodala tehdy.

Pergnerová prý abstinuje

Kauzou se soud první instance zabýval podruhé, protože mu ji vrátil odvolací soud. Odvolání k pražskému městskému soudu podala státní zástupkyně, která pro Pergnerovou žádala právě podmíněný trest.

Pergnerová se dnes na místě odvolala. "Domnívám se, že jsem nenaplnila skutkovou podstatu trestného činu. Jsem o něco silnější, o něco starší a i když by to možná bylo pohodlnější přijmout podmínku, tak nepřijímám," řekla novinářům. Údajně úspěšně absolvovala další léčbu a několik měsíců již abstinuje.

Reklama

Související články

Pergnerová je nevinná, rozhodl soud

S nadšeným výskotem vyběhla ve středu ze soudní síně někdejší moderátorka hudebního pořadu televize Nova Eso Tereza Pergnerová (28). Obvodní soud Prahy 8...

Výběr článků

Načítám