Hlavní obsah

Pedofilní vrah v léčebně zatím zůstane, propustku zkazily technické problémy

Právo, rap
Mladá Boleslav

Nejméně měsíc ještě stráví v psychiatrické léčebně pedofilní vrah Jaroslav Oplištil, který před třiceti lety unesl, znásilnil a zavraždil teprve sedmiměsíční holčičku. Ve středu dopoledne rozhodoval Okresní soud v Mladé Boleslavi o jeho propuštění z léčebny, ale kvůli technickým potížím musel být soud odročen. Muž si ve vězení odpykal pětadvacetiletý trest.

BEZ KOMENTÁŘE: Jaroslav Oplištil přichází k souduVideo: Novinky/Radek Plavecký, Právo, Novinky

 
Článek

Okresní soud chtěl ve středu vyslechnout znalce z oboru psychiatrie a psychologie přes videokonferenci, ale kvůli technickým potížím nemohl. Jednání proto bylo odročeno na červen.

Nyní 65letý muž měl na svědomí v minulosti více případů pohlavního zneužití mladých dívek. Jenomže při velké amnestii v lednu 1990 byl propuštěn z vězení.

Nastoupil do práce jako sanitář v pražské nemocnici. Poslední dubnový den toho roku nastoupil do služby, při ní procházel kojeneckým oddělením. Tam z postýlky vzal půlroční dítě a odnesl jej k sobě na ubytovnu.

Za brutální vraždu novorozeněte dostala mladá matka 16 let

Krimi

Hrůzný čin posléze popisoval při policejní rekonstrukci. S dítětem se zamkl na svém pokoji. Tam děvčátko znásilnil, a aby jej neprozradilo pláčem, rdousil je. Pak zřejmě opilý usnul. Po pár hodinách ho našla policie.

Už mrtvé dítě rychle schoval pod postel, kde tělo policisté našli. Oplištil pak dostal trest 25 let vězení, po něm nastoupil sexuální léčbu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám