Hlavní obsah

Pedofilní sadomasochista dostal definitivně 8 let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OLOMOUC

Za znásilnění dvou chlapců si jednapadesátiletý Augustin Holub odpyká ve vězení osm let. Vrchní soud v Olomouci ve čtvrtek potvrdil dubnový rozsudek ostravských soudců, proti kterému se homosexuální pedofil se sadomasochistickými sklony odvolal.

Článek

Rozhodnutí soudců vyslechl obžalovaný muž se svěšenou hlavou a na chodbě si poté zakrýval před kamerami svůj obličej. Verdikt odmítl komentovat. Před vrchním soudem svou vinu přiznal a za svá jednání se omluvil. Soudcům rovněž napsal dopis, ve kterém je žádal, aby jeho případ posoudili lidsky.

Uvedl, že tak dlouhý pobyt mezi vězni by psychicky nezvládl. "Chci se léčit, trest považuji za přísný," řekl Holub, kterému hrozilo až 12 let. Jeho návrh však vrchní soudci smetli s tím, že trest je v tomto případě přiměřený. "Trest je pod polovinou základní sazby. Je to sice recidivista, ale v trestu je zohledněno jeho přiznání a spolupráce. Naopak jeho lítost nelze chápat jako účinnou," uvedl předseda senátu vrchního soudu Milan Kaderka.

Upřesnil, že v trestu se musí projevit míra trestní represe. "S ohledem na svůj intelekt si musel být obžalovaný vědom, jakou deviací trpí. Choval se krajně nezodpovědně," podotkl soudce.

Užíval praktiky jako svazování a anální styk

Zneužívání a znásilňování mentálně zaostalých chlapců trvalo od podzimu 2003 do začátku minulého roku. Augustin Holub, kterého znalec charakterizuje jako pedofila se sklony k sadomasochismu, je ve vazbě od začátku července minulého roku.

Informace o znásilňování chlapců vypluly na povrch před rokem, kdy ředitelka zvláštní školy poslala problémového žáka čtvrté třídy na psychologické vyšetření. "Obnažuje se před spolužačkami, osahává děvčata. Spolužákům dává pusu na tváře, poplacává je po zadku a osahává je," napsala mimo jiné ředitelka školy psycholožce.

V rukou odbornice se pak chlapec rozpovídal. Řekl, že nedaleko stadiónu se stýká s mužem, který ho pak vodí do nedalekého lesíka a tam mezi nimi dochází k sexuálním hrátkám. Obžalobě se podařilo prokázat tři skutky, v jejichž popisu se hovoří o orálním sexu, pokusech o anální pohlavní styk a v jednom případě i o svazování řemínky.

Znásilnění za dvacet korun

"Jako odměnu jsem od toho pána dostával dvacet korun," řekl už dříve zneužívaný chlapec. Kriminalisté pak byli překvapeni, že se z neznámého muže vyklubal vysokoškolsky vzdělaný muž, dlouholetý technik rožnovské Tesly, který se dlouhou dobu angažuje v mládežnickém hokeji.

V trestním rejstříku už má jeden zápis za podobnou trestnou činnost z druhé poloviny 90. let. Tehdy však vyvázl jen s podmíněným trestem a nařízenou ambulantní léčbou.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám