Hlavní obsah

Patnáctiletý lupič na útěku se v Brně schoval do auta stojícího na červenou

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Dva mladíci ve věku 14 a 15 let přepadli o víkendu na zastávce v Brně 12letého chlapce, kterého oloupili o peníze a klíče. Při útěku je pronásledovali muži z bezpečnostní agentury a jeden z mladíků se před nimi schoval do auta, které stálo na červenou.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Dvojice si vyhlédla na zastávce v ulici Nové Sady dvanáctiletého chlapce. Mladíci k němu přistoupili, chytili ho za ruce, sebrali mu sto korun a klíče, poté ho udeřili do obličeje a dali se na útěk,“ uvedla ve středu k přepadení mluvčí policie Andrea Straková.

Loupež ale zpovzdálí sledoval pracovník bezpečnostní agentury z obchodního domu, který se s kolegou zrovna vracel domů. V přepadeném chlapci poznal syna svého známého. Oba muži neztráceli čas a vydali se pronásledovat prchající dvojici.

Jednoho mladého lupiče chytili hned, druhého na křižovatce ulic Opuštěná a Uhelná. Prchající patnáctiletý chlapec, který byl organizátorem přepadení, se tam drze schoval do auta, které stálo na červenou, a sedl si na zadní sedačku.

Řidič ani nestačil reagovat, protože pronásledovatelé mladíka hned dopadli.

Nyní mu za loupežné přepadení hrozí až pětileté vězení. Mladší mladík nebude soudně trestán, protože ještě nedosáhl věku 15 let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám