Hlavní obsah

Patnáctiletý chlapec vozil po Brně kamarády autem svého spícího otce

Brno

Patnáctiletého chlapce za volantem auta zastavili ve čtvrtek strážníci v Brně. Svezl se se svými kamarády otcovým vozem a na kuráž si dal jointa marihuany. Případ vyšetřuje policie.

Patnáctiletý mladík za volantemVideo: MP Brno

 
Článek

Hlídku strážníků upoutal mladík tím, že mu v jednu hodinu ráno v Benešovské ulici neustále zhasínala světla. Řidič sice zprvu auto zrychlil, ale po nějaké době si asi uvědomil, že ujíždět není dobrý nápad, a zastavil.

Po rozepři v brněnském stánku pokousali tři muže psi

Krimi

„Očividně velmi mladý muž strážníkům vysvětlil svoji váhavou reakci tím, že byl za jízdy ve stresu. Přesvědčoval je, že auto mu patří, a dlouze hledal v přihrádkách potřebné doklady,“ popsal mluvčí strážníků Jakub Ghanem.

Ověřování totožnosti však ukázalo, že stres je asi z něčeho jiného. Chlapci bylo teprve 15 let – nemá tudíž řidičský průkaz. Dechová zkouška byla sice negativní, ale mladík následně přiznal, že vykouřil jointa marihuany.

„Strážníci se také během rozhovoru dozvěděli, že klíče od auta údajně vzal svému spícímu otci. Celý případ proto předali k prošetření státní policii,“ konstatoval Ghanem.

Mám rád rap a styl, vysvětlil policistům v Brně mladík, který mířil na řidičku

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám