Hlavní obsah

Patnáctiletá dívka zbila v Ostravě spolužačku, ze strážníků si dělala legraci

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Neobvyklý zákrok má za sebou hlídka ostravských strážníků, která ve středu zasahovala u rvačky dvojice patnáctiletých dívek v prodejně v Ostravě-Porubě. Napadení bylo podle svědků velmi brutální, přičemž útočnice si ze strážníků dělala legraci a následně telefonovala své matce, aby jí přivezla cigarety na uklidnění.

Foto: Městská policie Kladno

Ilustrační foto

Článek

Strážníci zasahovali v obchodě po oznámení, že školačka surově napadla stejně starou dívku pěstmi a vyhrožovala jí zabitím.

„Napadená dívka byla při vědomí, ale stěžovala si na silnou bolest hlavy a nevolnost. Byla roztřesená a v obličejové části měla podlitiny. Hlídce sdělila, že byla napadena svou spolužačkou, a to jen proto, že se se spolužačkami smála,” uvedl ve čtvrtek mluvčí městské policie Michael Beneš.

Po příjezdu strážníků byla podle mluvčího první reakce patnáctileté útočnice taková, že vzala mobilní telefon a řekla: „Moment, jen zavolám matce, ať mě tady vyzvedne a vezme mi cestou cigára.“ Poté strážníkům řekla, že jí cigarety pomáhají, aby se uklidnila.

„Po celou dobu se u ní neprojevil ani náznak lítosti z události, která se stala, usmívala se a měla z toho legraci. Celá událost byla oznámena správnímu orgánu a rovněž orgánu sociální právní ochrany dětí k projednání, o čemž byla rovněž poučena i její matka, která se na místo dostavila a dceru si převzala,“ dodal Beneš s tím, že první, o co se dívka po jejím příjezdu zajímala, byly skutečně cigarety.

Reklama

Výběr článků

Načítám