Hlavní obsah

Patnáctiletá dívka z Brna vzala auto babičce a ujížděla policistům. Mladší bratr jel za ní

– Brno
Právo, pko

Neobvyklý styl jízdy zaujal v noci na čtvrtek hlídku policistů v Brně. Když se rozhodli kličkující peugeot zastavit, řidička za volantem šlápla na plyn a snažila se strážcům zákona ujet. Její jízda ale brzy skončila nehodou. Za volantem pak překvapení policisté nenašli opilce, jak podle stylu jízdy předpokládali, ale teprve patnáctiletou dívku, která si auto bez dovolení vypůjčila od prarodičů.

Dívka, která ujížděla policii, nakonec havarovalaVideo: Policie ČR

 
Článek

Dívka si projížďkou nočním Brnem zřejmě chtěla zkrátit dlouhou chvíli. Po spatření hlídky ale zpanikařila a začala ujíždět. V Brně-Řečkovicích vůz ve vysoké rychlosti nezvládla, dostala smyk a vjela na autobusovou zastávku. Zde porazila dopravní značku a odpadkový koš.

Dal si pár panáků vodky a ujížděl policii. Honičku ukončil až zastavovací pás

Krimi

„Tím pronásledování skončilo. Dle stylu jízdy policisté předpokládali, že je řidička pod vlivem alkoholu, to se však nepotvrdilo. Ukázalo se totiž, že dívka za volantem má teprve patnáct let a tomu odpovídají i její řidičské schopnosti,“ popsal policejní mluvčí David Chaloupka.

Překvapením ale nebyl konec. Na místo nehody totiž dojelo další auto, v němž seděl dívčin o rok mladší bratr. Jeho jízda naštěstí skončila bez kolize. I on si vzal vůz bez dovolení od prarodičů.

„Odpovědnost za mladšího sourozence mají rodiče. S dívkou, která už je trestně odpovědná, řeší policisté dopravní nehodu i podezření z přečinu neoprávněného užívání motorového vozidla,“ dodal Chaloupka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám