Hlavní obsah

Parta vodáků popíjela na kánoi na Šumpersku, mladík zmizel pod hladinou

Právo, Petr Marek
Moravičany
Aktualizováno

Po mladém vodákovi, který při splouvání řeky Moravy vypadl u Moravičan na Šumpersku z nafukovací kánoe a strhl jej proud, pátrají od nedělního podvečera šumperští policisté. Dosud neúspěšné hledání v pondělí komplikuje vytrvalý déšť.

Pátrání po vodákovi na ŠumperskuVideo: Policie ČR

 
Článek

Oznámení o vodákovi přijali policisté na lince tísňového volání v neděli krátce před 17:30 hodin. Podle prvotních informací sjížděla čtveřice mladých lidí řeku na nafukovací kánoi, a jak se ukázalo, nevyhnuli se při tom popíjení alkoholu.

„Nedaleko vodáckého tábořiště v Moravičanech pak jeden z vodáků, šestadvacetiletý mladík, z kánoe vypadl a zmizel pod hladinou. Ani přes veškerou snahu přítomných osob mu nedokázal nikdo pomoci,“ řekla v pondělí Právu policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová.

Vodák, který se topil ve Veličce, v nemocnici zemřel. Po smrti je i další muž z kanoe na Bečvě

Krimi

Mladého muže pomáhali hledat jak přítomní lidé, tak také hlídky policistů šumperského i olomouckého územního odboru a několik jednotek z řad profesionálních i dobrovolných hasičů, kteří prohledávali tok za využití člunů, prozatím však bezúspěšně.

Pátrání v pondělí pokračuje. Policisté hledali podél břehů toku a také kontrolovali česla v nedaleké elektrárně Nové Mlýny.

Foto: Mapy.cz

Řeka Morava v Moravičanech na Šumpersku

„Bohužel kvůli špatným klimatickým podmínkám a neustávajícímu dešti stoupla hladina řeky a výrazně se zvýšil i její průtok. Stávající podmínky tak neumožňují bezpečné prohledání toku a nasazení plavidel. Nezbývá, nám tak než situaci monitorovat a o nasazení potřebných sil a prostředků rozhodnout podle aktuálních podmínek,“ uvedla mluvčí odpoledne.

Na rozvodněnou Bečvu vyrazili v kanoi, jeden hazard nepřežil

Domácí

V této souvislosti policie nabádá všechny milovníky vodních sportů, aby se na vodě chovali ohleduplně, nekonzumovali alkoholické nápoje a zbytečně nepřeceňovali své síly.

V průběhu celé vodácké sezony se policisté zaměří nejen na vodácká tábořiště, ale i na kontroly dalších vodních ploch. „Budeme dohlížet nejen na veřejný pořádek, ale také upozorňovat návštěvníky, aby si řádně zabezpečili své věci, a nedali tak šanci zlodějům. Kontrolovat budeme i zákaz požívání alkoholu na plavidlech,“ zdůraznila Vybíhalová.

Reklama

Související články

Na Českobudějovicku utonul vodák

Tělo staršího vodáka nalezli v pátek ráno policisté poblíž Boršova na Českobudějovicku. Muž se utopil při splouvání Vltavy a byl pohřešovaný od čtvrtečního...

Výběr článků

Načítám