Hlavní obsah

Paraglidista na Liberecku zůstal viset na stromě

Právo,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Liberec

Záchranáři na Liberecku vyjížděli ve středu po druhé hodině odpoledne k záchraně paraglidisty, který spadl na kopci Kozákov na Semilsku. Podle ohlašovatele zůstal viset na stromě ve výšce 20 metrů a nehýbal se.

Foto: HZS Libereckého kraje

Se záchranou paraglidisty pomáhal i vrtulník

Článek

„K události byli ihned vysláni semilští a turnovští profesionální hasiči. Na místo dorazil i vrtulník záchranné služby, který měl na palubě člena horské služby. Naštěstí se ukázalo, že je paraglidista při vědomí, komunikoval a po stromě se dostal zhruba do výšky deseti metrů, kde stál na větvi,“ uvedla mluvčí hasičů Zdenka Štrauchová.

Z vrtulníku spustili záchranáři k muži sedák a poté ho přes větev po laně spustili dolů. Hasiči pomáhali s jištěním. V podvěsu vrtulníku byl muž dopraven k rozhledně na Kozákově, odkud ho převezla sanitka k dalšímu vyšetření do nemocnice.

Foto: HZS Libereckého kraje

Záchrana paraglidisty na Kozákově

„Hasiči jezdí do okolí Kozákova k záchraně paraglidistů poměrně často, většinou mají tyto události šťastný konec a obejdou se bez zranění,“ dodala Štrauchová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám